Suadiye Gönüllü Evi'nde 18 Mart anıldı

Suadiye Gönüllüleri Kültür Komitesi üyelerinden emekli Albay Süer Öner’i, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. yılında konuşma yapması için gönüllü evinde ağırladı.

30 Nisan 2014 - 09:48
Konuşmacı Süer Öner, 18 Mart zaferinin nasıl ve ne şartlarda kazanıldığını, dünyada eşi ve benzeri bulunmaz bu büyük savaş ve zaferin günümüze neler getirdiğini örneklerle, rakamlarla ve akıcı anlatımıyla dinleyicilere sundu. Tarihteki yeri, dünyadaki yerine ve hem deniz hem de karadan yapılan bu savaşın Türk Ulusu için önemine değindi. Mustafa Kemal'in etkin liderliği sayesinde kazanılan zaferin, ulusal tarihimize ve dünya tarihine yön veren etkin rolünden bahsetti.

ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİLER
20-28 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projesi işbirliği ile düzenlenen “Oyuncak Kampanyası”nda toplanan oyuncaklar, Erzurum Karayazı ilçesi Göksu İlkokulu öğrencilerine ulaştırıldı.
Suadiye Gönüllüleri, bu kampanyada büyük emeği geçen ve kampanyayı başından sonuna kadar yürüten Suadiye Gönüllü Evi ve Sabancı Üniversitesi’nden Esra Baştuğ ile emeği geçenlere teşekkür ettiler. Çocukların gönderdikleri fotoğraflarda ne kadar mutlu olduklarını ve sevindiklerini gören gönüllüler, bu kampanyayı ve bu tür etkinlikleri önümüzdeki dönemde de tekrarlamaya karar verdiler.

DOĞRU NEFES ALMA SEMİNERİ
Suadiye Gönüllüleri’nin, Gönüllü Evi’nde düzenledikleri “Doğru Nefes Alma” konulu seminerin konuğu Mehtap Utuş’tu.
Seminerde konuşmacı Nefes ve Yaşam Koçu Mehtap Utuş bilgilerini uygulamalı olarak paylaştı. Bedenimizin nefes, beden ve zihin olmak üzere üçe ayrıldığını, bütün organların birlikte çalıştığını ve etkilediğini anlattı. Nefesin öğretilebilir olduğunu ve bu sayede de vücudumuzda oluşabilecek sıkıntıları azaltıp yok edebileceğimizi katılımcılar üzerinde anlatarak bilinçlendirdi. Mehtap Utuş’un pozitif kişiliği ve aktardığı bilgiler sayesinde neşeli ve verimli geçen seminer, teşekkür belgesi verilerek sonlandırıldı.

SPORCU ÇOCUKLARA DESTEK
Suadiye Gönüllüleri Eğitim Komitesi, Miltaş Spor Tesisleri işbirliği ile çocukları sporla tanıştırdı. Miltaş Spor Tesisleri Müdürü Fahri Kösesoy tenis öğrencilerine kapılarını açtı. Galatasaray Voleybol Okulları Koordinatörü Ali Himmetoğlu, öğrencileri kabul etti. Bu sayede çocuklar, bu öğretim yılı boyunca tenis ve voleybol eğitimi alarak yeteneklerini geliştirecekler. Suadiye Gönüllüleri ve öğrenciler, işbirliği nedeniyle Miltaş Spor Tesisleri’ne teşekkür ettiler.

ARŞİV