Suadiye Gönüllüleri, Atatürk'ün evinde

Suadiye Gönüllüleri Gezi Komitesi Başkanı Ayten Arılar ile komite üyelerinin düzenlediği Selanik, Kavala, Gümülcine, Drama ve İskeçe gezisi başarıyla sona erdi.

11 Aralık 2013 - 10:06
Suadiye Gönüllüleri Gezi Komitesi Başkanı Ayten Arılar ile komite üyelerinin düzenlediği, 15-17 Kasım tarihleri arasında organize edilen Selanik, Kavala, Gümülcine, Drama ve İskeçe gezisi başarıyla sona erdi.
Selanik’te Atamızın doğduğu ev ziyaret edildi. Ata’ya ait fotoğraflar, Ata’nın balmumu heykeli, hayatı, çocukluğu, ailesiyle geçirdiği güzel günleri katılımcılara yansıtmasına rağmen salonların boş olması ziyaretçileri hayal kırıklığına uğrattı. Yunanistan’ın nüfus açısından 2. Büyük şehri olan Selanik’in önemli turistik yerleri; Kale, Beyaz Kule ve Arkeoloji Müzesi de ziyaret edildi. Selanik gezisinin ardından Volvi gölünden geçerek, 150 bin nüfuslu şirin bir yerleşim yeri olan, su kemerleriyle bezenmiş Kavala gezildi. Ardından Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç ve sınır kapısı İpsala’dan geçilerek bu güzel gezinin sonunda anavatana dönüldü. 

ARŞİV