Suadiye Gönüllüleri, çocukları sinemaya götürdü

Suadiye Gönüllü Evi Çevre ve Gezi Komitesi Fikirtepe Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu’ndan 40 öğrenci ile 40 veliden oluşan misafir grubunu,Kozzy Alışveriş Merkezi’nde ağırladı.

13 Şubat 2014 - 09:04
Suadiye Gönüllü Evi Çevre ve Gezi Komitesi daha önce yaşamlarında hiç sinemaya gitmemiş, derslerinde başarılı olan Fikirtepe Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu’ndan 40 öğrenci ile 40 veliden oluşan misafir grubunu, 30 Ocak Perşembe günü Kozzy Alışveriş Merkezi’nde ağırladı.
3 boyutlu “Buzlar Ülkesi” çizgi animasyon filmini izleyen çocuklar, sinemanın vazgeçilmezi patlamış mısır keyfini de yaşadıktan sonra, gönüllülere bu güzel gün için teşekkür ederek, vedalaştılar.
 
FİZİK TEDAVİ UZMANLARI AĞIRLANDI
Suadiye Gönüllüleri, 28 Ocak Salı günü Gönüllü Evi’nde Romatem Fizik Tedavi Merkezi’nden Dr. Ayşim Oflazer ile Dr. Çiğdem Gülerman’ı konuk etti. “Nörolojik konuşma bozuklukları ve kas ve iskelet sistemi hastalıklarında son yaklaşımlar” konulu toplantıda ilk olarak söz alan Dr. Oflazer, kemik erimesinin tarifini yaparak nasıl erken önlem alınmalı, korunmak için neler yapılmalı, risk faktörleri, tedavi yolları ,bu konuyla ilgili fizik tedavi yöntemleri ve beslenme konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Dr. Gülerman, çocuklarda ve yetişkinlerde görülen nörolojik konuşma bozukluklarının beyine bağlı konuşma bozuklukları olduğunu ve vakit geçirmeden fizyoterapi ile eşzamanlı olarak tedaviye başlanarak, bellek çalışmalarıyla önlenip tedavi edilebileceğini belirtti. Özellikle çocuklarda küçük yaşta başlayan kekemeliğin ilerleyen süreçte kişinin yaşam kalitesini etkileyeceği için gecikmeden uzmana başvurulması gerektiğini vurguladı. 

ARŞİV