Suadiye Gönüllüleri'nin ‘Ekolojik Yaşam' paneli

Dünya Çevre Günü kapsamında ‘Çevre Mücadelesinin Etkinliği’nin arttırılması için ilk akla gelen ve bu mücadeleyi büyük bir çaba ile sürdüren Yeryüzü Derneği üyesi Aytaç Timur ile ekibi Caddebostanda

03 Temmuz 2014 - 14:55
 
Dünya Çevre Günü kapsamında ‘Çevre Mücadelesinin Etkinliği’nin arttırılması için ilk akla gelen ve bu mücadeleyi büyük bir çaba ile sürdüren Yeryüzü Derneği üyesi Aytaç Timur ile ekibi Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Kentte Ekolojik Yaşam” konulu bir seminer verdi.
Seminerde ekolojik yaşam hakkında bilgi veren Timur, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Faaliyetleri arasında “Kent Bahçeleri” ve “Takas Şenlikleri”nin öne çıktığını anlatan Timur, şöyle devam etti:
“Herkesin değişen iklimler ve küresel ısınma konusunda bu kadar duyarlı olduğu bu süreçte, çevre sorununa temel bakış açısı ortaktır; çevre hepimizin ve onu korumalıyız. Sorunlara çözüm üretmek İstanbul gibi bir şehirde bir o kadar daha zor. Dünyada bunu başarabilen birçok ülke varken artık bizlerinde bilinçlenip çevremiz ve gelecek için bir şeyler yapabilmemiz gerekiyor. Ekolojik yaşamın bize getirisi sanıldığından da fazla, yeter ki bir kere bu deneyimi paylaşabilelim''.
Yeryüzü Derneği ailesinin kurulduğu günden bu yana içinde yer alan, ekolojik yaşam deneyimini öncelikle kendisi uygulayan Aytaç Timur, seminerde kent bahçeleri, topluluk destekli tarım, ekoköy, evde ekolojik ürünlerin yapımı, armağan ekonomisi, bisikletli yaşam ile organik pazarlar konusunda detaylı bilgi akışı verdi ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
Seminerin sonunda; katılımcılar, çevremizi koruma adına, her canlının yaşam hakkına saygı duymak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hep birlikte söz verdiler...

ARŞİV