Suadiye Gönüllülerinin İlkyardım Semineri

Suadiye Gönüllü Evi, sağlık seminerleri kapsamında Özel Göztepe Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Başhemşire Nafiye Barut ve Kurumsal Pazarlama Uzmanı Aslı Salamcı’yı gönüllü evinde ağırladı

20 Mart 2015 - 09:42
Suadiye Gönüllü Evi, sağlık seminerleri kapsamında Özel Göztepe Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Başhemşire Nafiye Barut ve Kurumsal Pazarlama Uzmanı Aslı Salamcı’yı gönüllü evinde ağırladı

Barut,  konuşmasında, “Yaşadığımız sürece çeşitli nedenlerle yaralanmalar veya hastalıklarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Bu gibi durumlarla karşılaştığımızda, müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır” dedi. Barut, ev, iş, trafik kazaları ya da doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşın yaşamını kaybettiğini,  sakat kaldığını belirterek; “Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine ya da başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önemlidir” dedi.  Başhemşire Nafiye Barut, ilkyardım ile acil yardım ifadelerinin birbirlerinin yerine kullanıldığına dikkat çekerek;  “acil yardım, sağlık çalışanları tarafından gerekli donanımla yapılan tıbbi müdahaleleri kapsamasına rağmen; ilkyardım, bu konuda eğitim almış kişilerce olay yerinde bulunan malzemelerle ilaçsız olarak yapılan, uygulamalardır. İlkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle ilkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka eğitim almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir” dedi.
SOSYAL SORUMLULUK ZİYARETİ
Suadiye Gönüllüleri, semtlerindeki huzur evini ziyaret etti. Ziyarette bir de mini bir Türk Sanat Müziği konseri verildi. Şef Sertaç Tezeren yönetimindeki Suadiye Gönüllü Evi, TSM kursiyerlerinin şarkılarıyla keyiflenen huzurevi sakinleri, Suadiye Gönüllülerine teşekkürlerini sundu.
ASTROLOGDAN BİLGİLER
Suadiye Gönüllülerinin, CKM’deki konuğu ünlü astrolog Nuray Sayarı oldu. Burçların, doğum saatlerinin insan kişilikleri üzerindeki etkisi ve olumlu düşüncenin önemi hakkında söyleşinin yapıldığı etkinliğin sonunda Sayarı, okurlarına kitaplarını imzaladı.
Suadiye Gönüllüleri Sağlık Komitesi’nin konuğu,  Opr. Dr. Leyla Arvas idi. Arvas,  katılımcılara yara, yanık yaralanma, kazalardan sonra yapılan medikal cerrahilerden,  gençleşme operasyonlarından söz etti.  Son yıllarda erkeklerin de medikal cerrahiye ilgi  gösterdiklerinden söz eden Arvas, Sağlık gereksinimleri dışında kişinin kendini iyi hissetmesi için de bu tür müdahalelerin artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.
“BİR ÇOCUK DA SİZ OKUTUN”
Suadiye Gönüllüleri, beş yıldır sürdürdükleri   “bir çocuk da siz okutun” kampanyasını yaygınlaştırmak üzere tüm gönüllü evlerine çağrıda bulundu.   Sanatçı Ogün Bülent Görgün’ün desteğiyle organ bağışının önemine dikkat çekilen kahvaltılı toplantı, organ bağışına farkındalık sağlayan tanıtımla sona erdi.

ARŞİV