Suadiye Gönüllüleri'nin konuğu Aydın Boysan'dı

Suadiye Gönüllüleri Kültür Komitesi, CKM’de bir duayeni konuk etti.

14 Mayıs 2014 - 11:58
Suadiye Gönüllüleri Kültür Komitesi, CKM’de bir duayeni konuk etti.
Gazeteci-yazar-mimar Aydın Boysan, “Kentleşme Uygarlığı” konulu söyleşide, “Türkiye'de konfor ilerledi ama medeniyet geriledi” dedi ve ekledi: “Bugün medeniyetin sadece görüntü yanı, yani konforun fiyakası gelişti ama medeniyetin ruhsal yönleri toplumumuzda perişanlaşmakta.”
Bayramların da tatil diye algılanmaya başlamasının toplumsal bir kopuşa neden olduğunu belirten Boysan, “Bir toplum bütün adetleriyle birlikte birbirine yakın hisseder de öyle yaşarsa toplum olur. Aksi halde toplum içindeki kopuşma bütün huyları/adetleri bozduğu gibi, birlikte yaşamanın edebini de ahlakını da bozar. Üzülerek söylüyorum ki şu anda Türkiye'de bu safhadayız. Birlikte yaşama edebimiz bozuluyor” dedi. Boysan, komşuluk ve mahalle ilişkilerinin de gitgide azaldığını üzülerek belirtti. Suadiye Gönüllüleri böyle bir duayeni ağırlamaktan, Boysan da gördüğü ilgiden memnun olarak ayrıldılar.
 
ÇANAKKALE’YE ÖZEL GEZİ
Suadiye Gönüllüleri, Münevver Şefik Fergar İlkokulu’ndan 40 öğrenci ile 40 anneyi, okul müdürü ve öğretmenlerle beraber 2 otobüsle Çanakkale’ye götürdü. Sabaha karşı başlayan gezi, Çanakkale Gelibolu’da yapılan kahvaltıdan sonra, Kilitbahir, Tabyalar, Seyit Onbaşı Anıtı’nın ziyareti ile sürdü. Grup, ardından Çanakkale Türk Şehitliği Abidesinde yatan 250 şehidimizi ve aynı savaşta şehit olan diğer ülkelerin askerlerini de andı. Kabatepe piknik yerindeki yemek molasından sonra Arıburnu, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı ziyaret edildi. Kimlikleri belli olmayan ve Mehmet olarak anılan şehitler yürekleri sızlattı.
Ziyaret edilen bir diğer yer de, 1973’te kurulmuş, 33 bin hektarlık alanı kapsayan Gelibolu Yarımadası’nın güney ucunda, Çanakkale boğazının Avrupa yakasında bulunan ve Birleşmiş Milletler Milli Parklar ve koruma alanları listesinde yer alan Gelibolu Yarımadası Tariihi Milli Parkı’ydı. Gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olan, 11 salondan oluşan ve görsel ve ses efektleriyle, savaşın başından sonuna kadar hissettiren Çanakkale Tanıtım Merkezi Müzesi de ziyaret edildi. 

ARŞİV