Suadiye'de metro çalışması başladı

Dudullu’dan Bostancı’ya ulaşımı 21 dakikaya indirmesi planlanan Dudullu-Bostancı metro hattının Kadıköy ayağındaki çalışmalar başladı.

21 Temmuz 2016 - 16:11
Erhan DEMİRTAŞ
Dudullu-Kayışdağı-İçerenköy-Bostancı metro hattının çalışmalarına başlandı. 13,4 kilometre hat ile Dudullu’yu Bostancı'ya bağlayan metronun toplam 13 istasyonu olacak. Dudullu-Bostancı metro hattı tamamlandığında bu 13 istasyon üzerinde 21 dakikada yolculuk yapılabilecek.

ENTEGRE OLACAK
Metro hattı Bostancı İDO İstasyonu’ndan başlayıp Kozyatağı, İçerenköy, Türkiş Blokları üzerinden Dudullu’ya ulaşacak. Marmaray ile entegre olacak hat, Kozyatağı’nda Kadıköy-Kartal metrosuna, Dudullu İstasyonu’nda ise Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosuna bağlanacak. 13 istasyonun olacağı hattın uzunluğu 14,27 kilometre, yolcu kapasitesi 45 bin, yolculuk süresinin ise 22 dakika olması hedefleniyor. Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blaklorı, İMES, MODOKO, Dudullu, Yukarı Dudullu, Depo istasyonları hatta yer alıyor.
Bostancı Dudullu Metro Hattı’nın ilk durağı Bostancı İDO olacak. Bostancı Dudullu Metro Hattı projesi 1 milyar 500 milyon Euro, yani 4 milyar 185 milyon TL’ye mal olacak.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Metro hattının Kadıköy hattında ise çalışmalara başlandı. Marmaray projesi nedeniyle birçok üst geçit ve köprünün yıkıldığı Kadıköy’de vatandaşlar alternatif yolları kullanmak zorunda kalıyor. 2020 yılına kadar hizmete açılması planlanan metro hattının çalışmaları Suadiye ve Bostancı’da da önümüzdeki yıllarda devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ise şu ana kadar hangi sokak ve caddelerin araç ve yaya trafiğine kapatılacağı bilgisi paylaşılmadı. Kadıköylülerin, Şemsettin Günaltay Caddesi’nde başlayan proje nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğuna dikkat etmesi gerekiyor.

Ümraniye-Dudullu metro durakları sırasıyla şöyle olacak;
❍   Bostancı İDO
❍   Suadiye
❍   Üst Bostancı
❍   Kozyatağı
❍   Küçükbakkalköy
❍   İçerenköy
❍   Kayışdağı
❍   Türkiş
❍    İMES
❍    MODOKO
❍    Dudullu
❍    Yukarı Dudullu
❍    Depo


 

ARŞİV