Suadiye'deki patlama ağır cezada görülecek

Geçen yıl Suadiye'de bir kafede meydana gelen patlamaya ilişkin dava, ağır ceza mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlayacak.

23 Ağustos 2011 - 10:55

Geçen yıl Bağdat Caddesi’ndeki Mado Cafe’de meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı Suat Gül, yangının künefe pişirilmesinde kullanılan 220 gramlık tüpün aşırı ısıdan patlamasıyla meydana geldiğini belirttiği iddianamesinde künefe ustası Yılmaz Erkan ile işyeri sorumlusu Tanju Kara’nın “taksirle adam öldürmek ve yaralamak” suçundan yargılanmasını istedi. Hazırlanan iddianamede bilirkişi raporunda belirtilen hususlara göre işyerindeki yangın önlemlerinin alınmış olması ancak künefe ustası Yılmaz Erkan ile işyeri sorumlusu Tanju Kara’nın yangının meydana gelmesinde kusurlu olduğu belirtildi. Şüphelilerin “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu Aytekin Yücel’in ölümüne, Sunay Akay’ın da yaralanmasına neden olmak”tan TCK’nın 85. maddesinin 2. fıkrasına düzenlenen “taksirle adam öldürmek ve yaralamak” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Yargılamaya önümüzdeki günlerde Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

FECİ ÖLÜME REKOR TAZMİNAT İSTEMİ!

Öte yandan patlamada hayatını kaybeden 85 yaşındaki Aytekin Yücel’in üç çocuğu ve eşi, sorumlulardan rekor tazminat istedi. Yaşlı adamın eşi Solmaz Yücel, çocukları Aysu Abaoğlu, Gökhan Yücel ve Asuman Kulan ayrı ayrı 300’er bin liradan toplam 1 milyon 200 bin lira manevi tazminat ile 1000 bin liralık maddi tazminat talebinde bulundu. Babalarını korkunç bir olayda kaybettiklerini söyleyen Gökhan Yücel, sorumlu firmanın cenaze işlemleri sırasında kendilerine börek göndermek dışında bir yardımda bulunmadıklarının altını çizdi.

KİMSE YARDIM ETMEMİŞTİ

8 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olay sırasında, olay yerinden kaçanlar çarparak
Aytekin Yücel'i yere düşürmüştü. Bir bacağı protez olan Yücel, düşürüldüğü yerden kalkamadığı için yanarak, yaşamını feci şekilde yitirmişti. 4 kişinin de yaralandığı patlamanın güvenlik kameraları görüntülerine göre yere düşen yaşlı adama kimse yardım etmemişti. Hatta çantasını almak için geri dönen bir müşteri de Yücel’e yardım elini uzatmamıştı. Olayda 4 kişi de yaralanmıştı.


 


ARŞİV