Suadiye'de estetik semineri vardı

Suadiye Gönüllü Evi’nin düzenlediği sağlık seminerlerinden sonuncusu, 18 Aralık Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

15 Ocak 2014 - 13:23
Suadiye Gönüllü Evi’nin düzenlediği sağlık seminerlerinden sonuncusu, 18 Aralık Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Suadiye Gönüllüleri’nin, estetik cerrahi ile ilgili olarak merak edilen soruların yanıtlarını almak ve en doğru en güncel bilgilerin, konunun uzmanından dinlenmesi amacıyla düzenlediği seminerin konuğu, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Nazım Çerkeş'ti.
En başarılı estetik operasyonun, doğal görünümlü ve kişinin ameliyat olduğunun başkaları tarafından fark edilmeyecek şekilde olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çerkeş, “Günümüzde uygulanan gelişmiş başarılı teknikler sayesinde ameliyat sonrası kişinin yüzünde ya da vücudunda belirgin bir kesi izi kalmıyor; iyileşme süreci hızlı oluyor, hastanede kalmak gerekmiyor. Kişi aynı gün hastaneden taburcu olabildiği gibi işine ve normal yaşantısına kısa bir sürede dönebiliyor” dedi.
Konusunda uzman ve başarılı uygulamaların yanı sıra yanıltıcı bilgilerle yanlış uygulamalar yapan yerlerin sayısının da azımsanmayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Dr. Çerkeş, bu tür yanlış müdahalelere maruz kalmamak için dikkatli ve araştırmacı olmak gerektiğine dikkat çekti.
Türkiye’de en çok yapılan estetik operasyonların başında burun estetiği ile göğüs estetiği, karın germe ve liposuction ile yüz gençleştirme ameliyatlarının gelidiğini de sözlerine ekleyen Dr. Çerkeş, “Günümüzde en etkili ameliyatsız estetik yöntemleri arasında botoks ve dolgu maddesi enjeksiyonları geliyor. Muayenehane ortamında birkaç dakikalık bir işlemle uygulanabilen, sonrasında hiçbir dinlenme süreci gerektirmeyen bu enjeksiyonlar yaklaşık 15-20 yıldır yapılıyor ve genellikle herhangi bir yan etki yaratmıyor” diye konuştu.
 
SUADİYE’DE ‘KADIN HAKLARI’ SÖYLEŞİSİ
Suadiye Gönüllüleri Kültür Komitesi, Doç. Dr. İsmail Taşpınar’ı, 24 Aralık’ta Gönüllü Evi’nde ağırladı.
Dr. Taşpınar, “İslamiyette Kadın Hakları” konulu söyleşisinde, geçmiş çağlardan bugüne, dünyanın çeşitli ülkelerinde, farklı kültürlerde, kadın hakları, kadının durumu, Türkiye’de ve İslamiyette kadının yeri ve hakları konusunda kıyaslamalar yaparak, ülkemizde kadınların aslında ne kadar şanslı olduğunu vurguladı. Ama yeteri kadar uygulanmadığını, kadınlar yanlış ve eksik bilgilendirildiği için yetersiz kaldığını belirtti.

ARŞİV