Sualtında da fotoğraf sergisi geziliyormuş

‘Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’ kapsamında gazeteciler sualtında fotoğraf sergisine daldı...

06 Ekim 2011 - 13:49

‘Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’ kapsamında gazeteciler sualtında fotoğraf sergisine daldı.

Türk Balıkadamlar Kulübü “Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali” düzenliyor. 1-9 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen festivale dünyanın önde gelen sualtı fotoğraf ve video ustaları katıldı.
Festival bünyesinde iki ayrı yarışma düzenlenecek. Uluslararası Yarışma’da dünyanın önde gelen sualtı görselleri değerlendirilecek. 8 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek “Yaşayan Marmara” yarışması kapsamında ise Marmara Denizi Prens Adaları’nda yapılan dalışlarda çekilen görseller değerlendirilecek. Festival ile kirlenmekte olan denizlerimizde yok olma tehdidiyle karşı karşıya olan sualtı canlılarına dikkat çekilecek.
GAZETECİLER DALIŞ YAPTI
Marmara Festivali 2011 Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bir grup çocuk da fotoğraf, dalış, sualtı, denizlerimizin korunması hakkında bilgilendirileceği festivalin basın toplantısı ilginç bir şekilde gerçekleştirildi. Türk Balıkadamlar Kulübü’nün Caddebostan’daki havuzunda 5 Ekim Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısının ardından uzman eğitmenler eşliğinde gazeteciler bir dalış gerçekleştirdi. Denizkızı figürü eşliğinde ilginç geçen dalış sırasında gazeteciler Sualtı Fotoğraf Sergisi’ni sualtında çok yakından izleme şansına sahip oldu.
 
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV