Şule İdil Dere'nin adı parkta yaşayacak

Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmasını yapan hafriyat kamyonun ezerek öldürdüğü Şule İdil Dere doğum gününde, hayatını kaybettiği yerde ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

21 Temmuz 2016 - 16:13
Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmasını yapan hafriyat kamyonun ezerek öldürdüğü Şule İdil Dere doğum gününde, hayatını kaybettiği yerde ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

Erhan DEMİRTAŞ
Yoğurtçu Parkı’nın yaya yolunda hafriyat kamyonunun ezerek öldürdüğü Şule İdil Dere’nin 20 Temmuz Çarşamba doğum günüydü. Yaşasaydı 24 yaşına girecek olan Dere, doğum gününde ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.
20 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20.00’de Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğine anne Nesrin Arslan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Dere’nin yakın arkadaşları ve sevenleri katıldı.

ANIT YAPILDI
Kadıköy Belediyesi, Şule İdil Dere’nin anısına Yoğurtçu Parkı’na, üzerinde “İdil bu parkta hep 23 yaşında” yazılı bir anıt dikildi. Anıtın üstünde Şule İdil Dere’nin sevdiği müzik notaları, güneş, çiçek, balon ve kuş motifleri yer alıyor. Anmanın açılış konuşmasını Kadıköy Kent Dayanışması üyesi Üzeyir Uludağ yaptı. Uludağ, “Biz sorumluların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Suçluların ceza alması için adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“CİNAYET GİBİ KAZALAR…”
Üzeyir Uludağ’dan sonra söz alan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu 33 gencin katledildiği Suruç katliamının da yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin son bir yıl yıldır kaos ve şiddet ortamında olduğunu söyledi. “Bu şiddet ve terör ortamında aynı zamanda cinayet gibi kazalara da tanıklık ettik” diyen Nuhoğlu, Türkiye’nin normalleşmesi için parlamenter rejimin bir an önce güçlendirilmesi ve işlevinin arttırılmasına dikkat çekti. Nuhoğlu, “Genç yaşta kaybettiğimiz Şule İdil Dere’nin önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.
Aykurt Nuhoğlu’dan sonra Şule İdil Dere’nin arkadaşları duygu ve hislerini anlattı. Dere’nin yakın arkadaşının Amerika’dan gönderdiği mektubu Kadıköylü oyuncu Damla Özen okudu. Dere’nin resim öğretmeni Canan Kılıçkeser de “Şule her zaman çok iyi bir insan ve öğrenciydi. Kendini çok iyi geliştirmişti. Genç yaşta kaybettiğimiz için çok üzgünüm” dedi.
Anma etkinliğinin ardından Şule İdil Dere’nin hayatını kaybettiği noktaya ıhlamur ağacı dikildi. Anıta karanfiller bırakıldı.

NE OLMUŞTU?
Kurbağalıdere Islah çalışmaları kapsamında Yoğurtçu Parkı'ndaki hafriyatı taşıma işinde kullanılan 34 AJ 4681 plakalı kamyon, parkta yürüyüş yapan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Şule İdil Dere’ye çarpmıştı. Kamyon sürücüsü gözaltına alınarak Kadıköy Polis Merkezi’ne götürülmüş daha sonra serbest bırakılmıştı. 71 gün önce hayatını kaybeden Dere’nin davası henüz görülmedi.

ARŞİV