Şule İdil Dere’nin adı sokağa verildi

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları sırasında hafriyat kamyonunun ezdiği üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin adı Caferağa ve Zühtüpaşa mahallerindeki isimsiz sokağa verildi

15 Mayıs 2024 - 15:09

çarpması sonucu 13 Mayıs 2016’da yaşamını yitirmişti. Şule İdil Dere'nin ölümüne ilişkin görülen dava 4 yıl sürmüş. Dava sonunda  kamyon şoförüne 3 yıl 10 ay hapis cezası veren mahkeme, 2 sanık hakkında adli para cezasına hükmederken, 4 sanığın ise beraatine karar vermişti.

Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü  24/05/2021’de Şule İdil  Dere’nin adının söz konusu alana verilmesi için  İBB’ye yazı yazmıştı. İBB Harita ve Kültür Sanat Komisyonu müşterek kararıyla İBB  Meclisi’ne gündemine alınan  yazıda şu ifadelere yer verildi.

 “Yapılan inceleme neticesinde; Kadıköy İlçesi Osmanağa, Caferağa ve Zühtüpaşa Mahallelerinde bulunan alanın küçük bir kısmının "Park" fonksiyonunda olduğu, fiiliyatta yürüyüş yolu olarak kullanıldığı bu yola 13.10.2011 tarihli ve 2256 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile de "Dere Boyu Gezinme Yolu Sokağı" ismi verildiği tespit edilmiştir.

Kadıköy İlçesi Osmanağa, Caferağa ve Zühtüpaşa Mahallelerinde bulunan ekli krokide işaretlenen alana "Şule İdil Dere" isminin verilmesine ilişkin yapılacak yasal işlemin 5393 sayılı Belediyesi Kanunu'nun 18/n maddesine göre değerlendirilip karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havalesi hususu onayınıza arz olunur denilmektedir.

Kadıköy İlçesi Osmanağa, Caferağa ve Zühtüpaşa Mahallelerinde bulunan ekli krokide işaretlenen alana "Şule İdil Dere" isminin verilmesine ilişkin talep incelenmiş olup; geldiği şekliyle komisyonlarımızca uygun görülmüştür.”

Komisyon önerisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mayıs ayı olağan meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

 


ARŞİV