Suruç katliamı 3. ayında!

Suruç katliamının üçüncü ayında, Suruç Dayanışması Kadıköy’de oturma eylemi düzenledi; Suruç ile Ankara katliamanın benzer saldırılar olduğuna dikkat çekildi

22 Ekim 2015 - 16:06
Erhan DEMİRTAŞ

Suruç Dayanışması, 20 Temmuz’da Suruç’ta hayatını kaybedenler için 20 Ekim Salı günü Kadıköy Halitağa Caddesi’nde 33 dakikalık oturma eylemi düzenledi. Suruç’ta katledilen İsmet Şeker, Vatan Budak, Cemil Yıldız, Cebrail Günebakan, Süleyman Özkan, Ezgi Sadet ve Polen Ünlü’nün ailelerinin katıldığı eylemde, hayatını kaybeden 33 kişinin resimleri taşındı. Eylemde Ankara katliamı da unutulmadı. Yere mumlarla katliamın gerçekleştiği saat olan 10.04 yazıldı.

Suruç Dayanışması adına basın açıklamasını Hacer Elçin okudu. Ankara katliamının Suruç’un devamı olduğunu söyleyen Elçin, “Tek tek değil, toplu halde katledilmek istenmekteyiz. Katiller yargılanıncaya kadar mücadele edeceğiz” dedi.
“SESSİZ KALMAYIN”

Oturma eylemi sırasında Suruç’ta hayatını kaybedenlerin aileleri de konuştu. Katliamda hayatını kaybeden Uğur Özkan’ın ağabeyi Süleyman Özkan, asıl sorunun katliamlara karşı sessiz kalmak olduğunu belirterek, “Sessiz kalmayın, sessiz kalırsanız ya mağdur ya da katil olursunuz. Herkesin birlik olup sesini duyurması gerekir” diye konuştu.

İsmet Şeker’in kızı Dilek Şeker de Suruç dosyasındaki gizlilik kararının bir an önce kaldırılmasını istedi. Babasına ait eşyaları ve fotoğrafları almak istediğini belirten Şeker, “Bizden ne istiyorlar? Bıraksınlar acımızı yaşayalım” dedi.

Dilek Şeker’in ardından Cemil Yıldız’ın kızı Gamze Yıldız konuştu. Yıldız, “Sokaklardan çekilmeyin. Bunca saldırı ve katliam varken, evinize çekilip perdelerinizi kapatmayın. Hep beraber mücadele ederek katliamların hesabını soralım” diye konuştu.
 

ARŞİV