Suruç yaralıları için kermes

Suruç’ta canlı bombanın hedefi olan ve yaralı kurtulanlar için Kadıköy’de dayanışma kermesi düzenleniyor

27 Ağustos 2015 - 16:56
Kobane’deki çocuklar için oyuncak ve kitap götürmek, oyun parkı yapıp savaş müzesini düzenlemek üzere çıktıkları yolda, Suruç’ta canlı bombanın hedefi olan ve yaralı kurtulanlar için Kadıköy’de dayanışma kermesi düzenleniyor

Katliamın ardından hem yaralıların tedavisi hem de hukuki sürecin takibi için kurulan Suruç Dayanışması tarafından düzenlenen kermes, her haftasonu Khalkedon (Kilise) Meydanı’nda gerçekleştiriliyor. Suruç yaralılarının tedavi sürecine katkıda bulunmak isteyenler, satışa sunulmak üzere kitap, takı, kıyafetlerden oluşan paketleri BEKSAV’a bırakıyor. Bunun yanında aileler de kek, börek gibi yiyecekler hazırlayıp standa getiriyor.
Suruç Dayanışması’ndan Onur Binbir, “Pek çok kişi, kendisi gelemese de bize kargo yoluyla takı ve kitap gönderdi. Kimisi takılarını bizzat standa getirip satışını kendi yaptı. Kermesteki yiyeceklerin çoğu aileler tarafından yapılıp bize ulaştırıldı. Beklediğimiz gibi, çok güzel bir dayanışma gösterildi” diyor.

SURUÇ AİLELERİNDEN ZİYARET
Geçen hafta sonu düzenlenen kermesi, Suruç’ta yaşamını yitirenlerin aileleri de ziyaret etti. Cemil Yıldız’ın kızı, anne-oğul patlamada yaşamını yitiren Ferdane ve Nartan Kılıç’ın ailesi, Vatan Budak’ın kuzenleri, standa geldi. BEKSAV Müzik Grubu da bir dinleti gerçekleştirdi.
Suruç Katliamı Yaralılarıyla Dayanışma Kermesi, yaşamını yitirenler için verilecek 40 Yemeği nedeniyle bu haftasonu yapılmayacak. Katliamın 40. Gününde verilecek yemek, 30 Ağustos Pazar günü 14.00’te Yoğurtçu Parkı’nda yapılacak. Kermes, önümüzdeki haftasonu 14.00-19.00 arası devam edecek. Satıştan elde edilen gelir, Suruç’taki patlamada yaralananların tedavileri için harcanıyor. Ayrıca stantta Suruç katliamı sorumlularının cezalandırılması talebiyle imza toplanıyor.

DERGİ DAYANIŞMAYLA ÇIKTI
Suruç’taki  katliamda yazarları, editörleri ve yayın kurulu üyelerini kaybeden Özgür Gençlik Dergisi çıktı.
“Bir kenti savunmak ve Suruç Katliamı” dosya konusuyla çıkan dergi, gençlik örgütleri ile çok sayıda yazar, akademisyen ve aydının desteği ile hazırlandı. Derginin, hazırlanış süreci gibi dağıtımının da kolektif olarak yapılması planlanırken, elde edilecek gelir Suruç yaralılarının tedavisinde kullanılacak.

ARŞİV