Suruç’un 11. yılında Kadıköy’de “adalet zinciri”

Suruç katliamının 11. yılında Kadıköy İskele Meydanı'nda el ele tutuşarak “adalet zinciri” oluşturan Gençlik Örgütleri, gerçek failler yargılanana kadar meydanları terk etmeyeceklerini söyledi

19 Temmuz 2026 - 13:45

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te gerçekleşen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının üzerinden 11 yıl geçti. Katliamda hayatını kaybedenler, Gençlik Örgütleri’nin çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen eylemle anıldı. Kayıpların fotoğraflarını taşıyan gençler el ele tutuşarak “adalet zinciri” oluşturdu. Gruptan yapılan ortak açıklamada, "Suruç'un failleri tek bir kişi kalmadan yargılanana kadar adalet talebimizi haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz" denildi. Ayrıca birçok adalet mücadelesinin bu zincirde birleştiği belirtilerek Rojin Kabaiş, Dilovası, ve Hakan Tosun için adalet talebi hatırlatıldı.

“YIKILAN BİR KENTİ YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTILAR”

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden 33 kişinin 11 yıl önce Kobane'deki çocuklara oyuncak götürmek amacıyla yola çıktığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

"33'ler Kadıköy'den çıktıkları yola ellerinde, avuçlarında var olanlarla, oyuncaklarıyla, bayraklarıyla bir kent yeniden inşa etme iradesiyle, Kobane'yle bir düşü paylaşma umuduyla çıktılar. 33 düş yolcusu, 33 devrimci savaştan yıkılan bir kenti, Kobane'yi yeniden inşa etmek için, Kobane'nin çocuklarına oyuncak götürmek için yola düşmüşlerdi. Gezi direnişiyle Rojava arasında direnen halklar, direnen kadınlar arasında enternasyonal bir köprü olmak için yola çıktılar ve Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde canlı bomba saldırısıyla katledildiler.”

“ADALET YERİNİ BULANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

Soruşturma ve yargılama süreçlerine tepki gösterilen açıklamada, IŞİD saldırılarının faillerinden hesap sorulmadığı ve katliamın aydınlatılmasını isteyen sosyalist ve demokratların tutuklamalarla sindirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Açıklama şu sözlerle sona erdi: “Bizleri tecritle yıldırmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Ancak gözaltılar, tutuklamalar nafile. 11 yıl sonra 33'lerin düşlerinin peşinden, onların iradesini kuşanarak yine Kadıköy'deyiz ve yine hep beraberiz ve yine 33'lerimizi anıyoruz. Adalet yerini bulana kadar, Suruç katliamının failleri birer birer yargılanana kadar adalet talebini yükseltmeye ve burada adalet zincirimizde buluşmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA


ARŞİV