Süt her çocuğun hakkı

Halk Süt, ‘Süt her çocuğu hakkı’ diyerek Dünya Okul Süt Günü’nde İstanbul’un 40 noktasında toplamda 70 bin adet süt dağıttı

03 Ekim 2024 - 12:20

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 28 Eylül Dünya Okul Süt Günü’nde Adalar dahil İstanbul’un 40 noktasında ‘süt her çocuğun hakkı’ diyerek  39 ilçede süt dağıttı. 

Halk Süt, Dünya Okul Süt Günü’nde 25 bin adet Anadolu, 45 bin adet Avrupa Yakası’nda olmak üzere toplamda 70 bin adet sütü çocuklara ulaştırdı. Kadıköy’deki dağıtım noktası ise Yoğurtçu Parkı’ydı. Dağıtımda çocuklara sütün faydaları konusunda da bilgilendirme yapıldı. 

“ÇOCUKLAR BİZİ BÜYÜK BİR MUTLULUKLA KARŞILIYOR”

Halk Süt Koordinasyonunda görevli Ezgi Albay, “Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmeden önceki vaadlerinden biriydi Halk Süt. Seçilir seçilmez de gerçekleştirdiği projelerinden biri oldu” dedi. İhtiyaç sahibi, maddi durumu yetersiz olan 3-6 yaş arasındaki ailelerin çocuklarına her ay düzenli olarak yardımda bulunulduğunu söyleyen Albay, “İBB, bir ay içerisinde 100 bin haneye, 900 bin litreye yakın süt yardımında bulunuyor” şeklinde konuştu. Son dönemde ekonominin kötü gidişatından dolayı ailelerin süt almakta zorlandığını vurgulayan Albay, “Her süt dağıtımına gidişimizde çocuklar bizi büyük bir mutlulukla karşılıyor. Hatta bazen onlara İBB’nin çocuk dergilerini de veriyoruz” dedi. 

 

ARŞİV