TABAKLAR bu sefer masada değil SERGİDE!

Şirket-i Hayriye’de açılacak “Tabaklarımız” sergisi, mutfaklarımızda kullandığımız ihtiyaç nesnesinin nasıl bir sanat eserine dönüşebileceğini gösteriyor.

12 Mart 2014 - 14:23
 
Usta-çırak pek çok ressamın sanat eserine dönüştürdüğü tabaklar, Kadıköy’deki Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ressam Safiye Mine Erdurak’ın hayata geçirdiği ve pek çok ressamın ürünleriyle katıldığı “Tabaklarımız” sergisi, 18 Mart Salı günü açılıyor. 
Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü mezunu olan ve uzun yıllar Uluslararası Plastik Sanatçıları Derneği’nde genel sekreterlik yapan ressam Safiye Mine Erdurak proje sahibi olarak açıklamasında şöyle diyor: “Tabak bir sunumdur, paylaşma objesidir, zarafettir, hoşgörüdür, tat almak ve vermektir, kültürdür, sanat objesidir. Evlerimizin demirbaşları renklerimizle değerlenecek, hayatımızın içerisinde beğenerek aldığımız fakat bu kez kendi tasarımlarımızla paylaştığımız sunumlarımızla tatlanacak.”
Proje koordinatörlüğünü Esma Bayraktar’ın üstlendiği sergiye ev sahipliği yapan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi Sorumlusu Abay ise böyle anlamlı ve önemli sanatçıları bir araya getiren projenin kendi galerilerinde gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getiriyor.
Maria Dimitrova Baraz, Bedri Baykam, Barış Sarıbaş, Devrim Erbil, Ömer Çam, Önder Ünsal, Alev Araslı, Orhan Benli, Fehmi Bildik, Erol Yıldırım ve İbrahim Çiftçioğlu gibi usta sanatçıların eserlerinin de olduğu 200 sanatçıya ait tabak tasarımları, 18 Mart’tan itibaren bir hafta boyunca Kadıköy Eminönü-Karaköy iskelesinin üst katında bulunan Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde görülebilir.
 

ARŞİV