Taciz iddialarına tepkiler sürüyor

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan taciz iddialarının kamuoyuna yansımasından sonra eğitimciler ve öğrencilerin tepkisi sürüyor

30 Nisan 2015 - 11:42

Erhan DEMİRTAŞ                          
İdare odalarının tabelalarını Arapça tabelalarla değiştirmekle gündeme gelen Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Duman’ın aynı okulda görevli kadın müdür yardımcısını taciz ettiği iddiaları eğitimcileri harekete geçirdi. Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş 2 No’lu şubelerine üye öğretmenler konuyla ilgili,  21 Nisan Salı günü ortak bir basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasında, Okul müdürü Ahmet Duman’ın kadın müdür yardımcısını taciz ettiği iddialarının akıl almaz boyutlara ulaştığı ifade edilerek, “Ya bizim dediklerimizi yaparsın ya da defolup gidersin şeklinde tehdit edilen kadın müdür yardımcısı, müdür tarafından defalarca makamına çağrılarak, sözlü ve fiziksel tacize uğramıştır” denildi.
Açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olayın soruşturulması için gerekli işlemleri başlatmak yerine olayın kapatılmasına yönelik bir tutum içinde olduğu iddia edildi.
Basın açıklaması “Sendikalarımız, adalet yerini bulana dek ezilen eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin yanında durmaya devam edecektir. Gerici ve baskıcı okul müdürü Ahmet Duman, derhal görevden alınmalıdır” sözleriyle bitirildi.
 
“OKULDA HUZUR YOK”                                     
Konuyla ilgili bilgilerini paylaşan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Yokuş, haftalardır kamuoyunun gündeminde olan bu konunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çok ağırdan ele alındığını söyledi. Veliler ve öğrencilerin yaşanan olaylar sonrasında tedirgin olduğunu dile getiren Yokuş, “Biri müdür diğeri ise müdür yardımcısı. Kadın öğretmen şu an raporlu ama okula döndüğünde nasıl görev yapacak? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma sonuçlanıncaya kadar, müdürü başka bir okulda görevlendirmelidir” diye konuştu.
Yaşananlara tepki göstermek isteyen öğrencilerin bahçeye çıkmamaları için kapıların kilitlendiği, okul müdürü tarafından öğrencilerin bahçeye çıkmasının engellendiği bilgisini veren Yokuş, Okulda huzurun olmadığını,  Ahmet Duman’ın da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açık bir şekilde korunduğunu söyledi.
Konuyla ilgili change.org sitesinde  “Arapça Tabelalar ve Tacizci Müdür İstemiyoruz” başlığıyla imza kampanyası başlatıldı. 

ARŞİV