Tamiri Mümkün filminin galası Kadıköy'de yapıldı

Mor ve Ötesi grubunun BJK İnönü Stadı’nda verdiği tarihi konseri konu alan “Tamiri Mümkün” filminin galası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşti

16 Ocak 2023 - 16:30

Mor ve Ötesi’nin konser filmi ‘Tamiri Mümkün’ün galası, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşti. Grubun BJK İnönü Stadı’nda verdiği ve 35 bin  kişiye tarihi bir gece yaşattığı konserin Recep Yılmaz imzalı filmi, ilk kez izleyiciyle buluştu. Galaya kültür sanat camiasından pek çok ismin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı.

İzleyicilerin şarkılara sesleriyle ve alkışlarıyla eşlik ettikleri gece, filmle konser deneyimini bir araya getirdi.

Gösteri öncesi yapılan konuşmalarda Kerem Kabadayı grubun Kadıköy’le ilişkisine değinirken Burak Güven, Süreyya Sineması’nın anne ve babasının evlendiği yer olduğunu, Harun Tekin ise grubun mümkün olan her yolla umudu büyütmeye çalıştığını söyledi.

“DERTLERİN TAMİRİ MÜMKÜN”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Bu salondaki herkesin bir derdi var, ama dertlerin de tamiri mümkün" dedi.

Süreyya Operası’nın ev sahibi olarak konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise şunları söyledi: “Biz bu binayı çok fazla etkinliğe vermiyoruz. Opera ve klasik müzik haricinde son yıllardaki ilk etkinliğimiz olacak bu. Özel birkaç nedeni var ama bir tanesini sizlerle paylaşayım: Mor ve Ötesi grubunun basçısının annesi ve babasının evlendiği yer burası. Onu duyunca bir anı yaşatmak için bu etkinliğe tamam dedik.”

MOR VE ÖTESİ

Mor ve Ötesi, Ocak 1995'te Harun Tekin (vokal & gitar), Alper Tekin (bas), Derin Esmer (vokal & gitar) ve Kerem Kabadayı (davul) tarafından İstanbul'da kuruldu. Aslında grubun temelleri, 90'lı yılların başında Harun Tekin ve Kerem Kabadayı'nın Alman Lisesi'nde okudukları dönemde kurdukları Decision grubu ile atıldı.

İlk şarkılarını 1995 yılında Stüdyo Spectrum'da kaydetmeye başladılar. "Şehir" ismini verdikleri, 10 şarkıdan oluşan bu albüm, Ada Yayıncılık aracılığı ile 1996 Haziran ayında yayınlandı ve ilk konserlerini Ankara'da verdiler. "Yalnız Şarkı" parçasının videosu ise, grubun ilk video klibi.

Mor ve Ötesi, Türkiye’yi, 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda söz ve müziği kendilerine ait "Deli" isimli Türkçe şarkı ile temsil etti. Rusya birinci, Mor ve Ötesi ise 138 puanla 7. oldu.


ARŞİV