Taraftarlar Kadıköy'de buluştu

Taraftar Hakları Dayanışması Dernek Girişimi çağrısıyla biraraya gelen birçok taraftar grubu, passoligi ve e-bilet sistemini protesto etmek için 7 Aralık Pazar günü Kadıköy’de bir yürüyüş düzenledi.

12 Aralık 2014 - 11:53
Taraftar Hakları Dayanışması Dernek Girişimi’nin çağrısıyla biraraya gelen birçok taraftar grubu, passoligi ve e-bilet sistemini protesto etmek için 7 Aralık Pazar günü Kadıköy’de bir yürüyüş düzenledi   
Boğa Heykeli’nin önünde buluşan taraftar gruplarının her biri, kendi pankartları ile yürüyüşe katıldılar. “Tribünler Sokakta” sloganıyla yürüyüşe başlayan taraftarlılar, yürüyüş boyunca “Faşşo lige hayır”, “Passolig bahane, milyon dolarlar şahane”, “Yasaklara karşı omuz omuza” sloganları attılar.
Kadıköy Sahili’ne yürüyen taraftar grupları, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında “Her türlü suçun sorumlusu olarak gösteriliyor, potansiyel suç örgütü olarak lanse ediliyoruz ama futbolda şiddetin asıl kaynağı spor düzeninin yürütücüleridir. Şiddet bahane edilerek passolig ve e-bilet sistemiyle yeni bir rant kapısı açılıyor” dendi.
Futboldaki yasakçı zihniyete karşı bir araya geldiklerini söyleyen taraftar grupları, müşteri olmadıklarını belirttiler. Açıklamanın ardından sembolik bir maç gerçekleştiren taraftarlar, kale ve golün olmadığı e-biletsiz maçta futbol aşklarının başladığı sokaklara geri dönme çağrısı yaptılar. Taraftarlar açıklamalarını “Zannetmeyin ki stadyumları size bırakıyoruz, haklı olduğumuz davayı kazandığımızda yeniden yerimizi alacağız. İyi tribün her zaman maç kazandırır. Tribünler bizimse bu maç da bizimdir” diyerek sonlandırdılar.
 

ARŞİV