Tarihi Çarşı balık sezonunu açtı

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Kadıköy Tarihi Çarşı’nın balık tezgâhları da şenlendi

08 Eylül 2016 - 17:03
Mustafa SÜRMELİ
Denizlerde 15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı 1 Eylül’de sona erdi. Balık avı yasağının sona ermesiyle Kadıköy Tarihi Çarşı’da da şu günlerde balık tezgâhları onlarca çeşit balıkla doldu. Vatandaşlar da balık tezgâhlarına akın etmeye başladı. Balık sezonunun başlamasıyla müşteri sayısındaki artış balıkçı esnafının da yüzünü güldürdü.

HAMSİ REVAÇTA
Tezgâhlarda yok yok. Neredeyse tüm çeşitler var. Mezgitten istavrite, çupra, barbun, tekirden palamuta kadar pek çok balık çeşidini bulmak mümkün. Balıkçılar çeşidin havaların soğumasıyla birlikte giderek artacağını belirtiyorlar. Yılların balıkçısı İrfan Şahin, mezgit, tekir, istavrit, palamut ve hamsinin tezgâhlarda ağırlıklı olarak bulunduğunu söyledi. Çinekop ile lüferin ise önümüzdeki günlerde daha da bollaşacağı ifade ediliyor.
Şu günlerde palamut, istavrit ve hamsinin müşteriler tarafından daha çok tercih edildiğini belirten balıkçı esnafı, hamsi fiyatlarının Tarihi Çarşı’da 8 ile 10 TL arasında değiştiğini, kalabalık ailelerin, fiyatından dolayı hamsiyi tercih ettiğini, bunun da hamsi satışlarını arttırdığını ifade ediyorlar.

ÇARŞIDA BALIK FİYATLARI
Balık sezonunun açılmasıyla sezonun ilk günlerinde Kadıköy Tarihi Çarşıda ortalama balık fiyatları şöyle:
Hamsi: 8-10 TL
İstavrit: 10-13 TL
Mezgit: 10-25 TL
Sardalya: 15 TL
Uskumru: 10 TL
Barbun: 10-20 TL
Tekir: 10-20 TL
Palamut: 7-20 TL
Çinekop: 10 TL
Somon: 18 TL
Levrek: 25-35 TL
Çupra: 25-30 TL
Dülger: 30 TL
Karides: 20 TL

 

ARŞİV