Merhaba sevgili okuyucularımız… Bu hafta sizlere üç Boğaziçi mezunu kafadarın, Kadıköyümüze kazandırdığı bir mekândan bahsedeceğim… Caddebostan Bibuçuk…
Merhaba sevgili okuyucularımız… Bu hafta sizlere üç Boğaziçi mezunu kafadarın, Kadıköyümüze kazandırdığı bir mekândan bahsedeceğim… Caddebostan Bibuçuk…
Esma Bayraktar
Aslında çok da yabancısı da değiliz buranın. Birkaç yıldır başka bir adreste hizmet veren Bibuçuk yenilenmiş yüzüyle, yeni dekoru ve mönüsüyle tekrar görücüye çıkmış durumda..
Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan mekânın hikâyesi Beyoğlu’nda başlıyor. Boğaziçili üç arkadaş Devrim Sirmen, Hakan Akalın ve Mehmet Akkent, değişik bir konseptle yeni bir porsiyon anlayışıyla bir maceraya atılmışlar. “Lezzet, doğallık ve samimiyet” ilkelerini bir araya getirip hiçbirinden taviz vermeden, eğlenceli mekânlarla, müdavimlerine değişiklik yaşatmayı hedeflemişler.
Ortaklardan Hakan Bey’le konuşuyoruz; “Bibuçuk bize özgü, bizden bir söylem” diye söze başlıyor ve şöyle devam ediyor:
“Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şey yaptık. Porsiyon olayını bir ve duble arası hazırladık, adımızı da buradan aldık. Bizde sunulan her şey Bibuçuk porsiyondur. Yolculuğumuza 2001 yılında Beyoğlu’nda başladık. Tarzımız kısa sürede o kadar benimsendi ki Beyoğlu’ndan sonra bu yakaya da bir şube açmak zorunda kaldık. Suadiye, Ataşehir de eklenince 4 şubemiz oldu. Bize yolu düşen herkes bizden ve lezzetlerimizden çok memnun. Biz de gelenlerden memnunuz” diye
Evet bu üç kafadar işlerini gerçekten çok ciddiye almışlar. Açtıkları mekânda, sadece porsiyonuyla değil a’dan z’ye her şeyiyle değişik bir anlayışla hizmet veriyorlar. Kendi zevklerini ve anlayışlarını mekâna çok şık bir şekilde yansıtmışlar. Girer girmez bu hoşluk size yansıyor....
MUTFAĞI ZENGİN
Mutfak profesyonel bir ele teslim edilmiş. Şef Erdal Sularoğlu ve ekibi müthiş bir sorumlulukla, Bibuçuk lezzetlerini titizlikle hazırlayıp, özenle sunuyorlar.
Dünya mutfağı ağırlıklı mutfakta, Bibuçuğa ait klasikleşmiş lezzetler de sunuluyor.
Bunların başında özel soslarla bezenmiş kanat çeşitleri, Burgerler, salatalar wraplar’la birlikte mönüye yeni eklenmiş fırında dana kaburga, en çok beğenilen çeşitlerin başında geliyor.
220 kişilik oturma kapasiteli kapalı salonda, ahşabın sıcaklığı sizi hemen sarıverirken, rahat koltuklarda kendinizi eviniz rahatlığında bulabiliyorsunuz. Ayrıca 150 kişilik bahçesi, hem yaz hem kış mevsiminde rahat ve sıcak bir ortamda keyif dağıtıyor…
Mekân her gün 12.00’de servise açılıp 24.00’a kadar hizmet veriyor. Cuma-cumartesi akşamları ise saat 02.00’ye kadar açık kalabiliyor.
Doğallığın ön plana çıktığı mekânda, rahat, sıcacık bir hava… Nefis yiyecekler… Giden herkes mutlak müdavim oluyormuş… Bence yeni müdavimlere de yer açması gerekecek Bibuçuğun…
Bağdat Cad. 298/1-2 Caddebostan
0216 467 70 50