TBMYO 20. yaşını kutladı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yeni müdürü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, teknik eğitimde uluslararası standarda cevap vermek için kaliteli eğitimin gerekliliğine dikkat çekti.

23 Şubat 2011 - 13:17

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yeni müdürü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, teknik eğitimde uluslararası standarda cevap vermek için kaliteli eğitimin gerekliliğine dikkat çekti.

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) kuruluşunun 20. yılını 14 Ocak’ta düzenlenen törenle kutladı.
Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte TBMYO’na emeği geçen müdürlere teşekkür plaketleri verildi. Bu yıl müdürlük görevine Türkiye’nin alanının önde gelen akademisyenlerinden olan Prof. Dr. İsmail Ekmekçi’nin atandığı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, kuruluş törenine Üniversite’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz’u da davet ederek, hem büyük bir vefa örneği sergiledi. TBMYO adına plaketini Okul Müdürü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi’den alan Prof. Dr. Orhan Oğuz, bölümün ne zorluklarla kurulduğunu anlattığı konuşmasında, “Zorluklarla kurduk okulu. Allah’ım bana bu günleri de gösterdi. TBMYO tüm insanlığa ulaşacak hizmetlere imza atacak” dedi.


OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ŞART!
Tek başına üniversite öğretiminin ihtiyaca cevap veremeyeceğini, uygulamanın çok önemli olduğunu ifade eden Okul Müdürü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, TBMYO’nun çağın gereklerine göre güçlü bir yapıya sahip olması gerekliliğine dikkat çektiği konuşmasında; “Sektörde söz sahibi olmak için kaliteli eleman ihtiyacı var ve ara eleman olarak tekniker yetiştiriyoruz. Uluslar arası standardı yakalamaya, korumaya çalışmalıyız ki talebe cevap verebilelim. Bunun için okul-sanayi işbirliği şart” dedi.
Prof. Dr. Ekmekçi üniversite yönetimine de seslenerek, TBMYO eğitiminin kalitesini arttırmak için daha fazla destek istedi. Ekmekçi, TBMYO’nun halihazırda Teknik Eğitim Fakültesi’nin bazı imkanlarından yararlandığını ifade ettiği konuşmasında insana yatırımın geleceğe yatırım olduğunu belirterek, atelye ihtiyaçlarının olduğunu da söyledi.
Yapılan konuşmalarda araştırmalara göre Türkiye’de hoca başına 87 öğrencinin düştüğü ve bu sayının gelişmiş Avrupa ülkelerinde daha az olduğu vurgulandı. Programın sonunda geçmiş dönem müdürlerine teşekkür plaketleri verildi.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV