‘TCDD tesisleri yeni bir rant kapısı mı olacak?'

İstanbul Milletvekili Öğüt, Gazetemizde manşete taşıdığımız ‘Kadıköy yeni bir marinayı kaldırır mı?”

25 Temmuz 2013 - 13:22
İstanbul Milletvekili Öğüt, Gazetemizde manşete taşıdığımız ‘Kadıköy yeni bir marinayı kaldırır mı?” başlıklı haberimizde işlediğimiz Kalamış’a yeni bir marina yapılması iddiaları hakkında Meclis’e önerge verdi 
İstanbul Kadıköy’de Kalamış yat limanının hemen yanında bulunan TCDD Dinlenme Tesisleri’nin marinaya dönüştürüleceği ve bununla ilgili imar planı çalışmalarına başlandığı yolundaki haberler üzerine, Gazetemizin 696. Sayısında konuyu “Kadıköy Yeni bir Marinayı kaldırır mı?” başlığıyla ayrıntılı olarak incelemiştik. Manşet haberimizde, söz konusu marinayı yapmanın Kadıköy’e neden olacağı olumsuzlukları yazmıştık. Konuyla ilgili iddialar Meclis gündemine de geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, basına da yansıyan iddiaları ve imar planının tamamlanmasının ardından arazinin ihaleye çıkartılacağı tartışmalarını Başbakan Erdoğan’a sordu. Özelleştirme Yüksek Kurulu yetkililerinin Kadıköy Belediyesi’ni arayarak marina yapımı konusunda belediye yetkililerinden fikir aldığını Kadıköy Belediyesi tarafından verilen cevapta da söz konusu yere yapılması düşünülen marinanın koyu öldüreceği ve sosyal yaşamı bitireceği cevabı verildiğini ifade eden Öğüt, önergesinde şu soruları yöneltti.
 
 
“Bu doğrultuda;
1) Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 2008’de devraldığı ve halihazırda halk plajı ve TCDD lokali olarak kullanılan araziye marina yapılacağı iddiaları doğru mudur?
2) TCDD arazisinin marinaya dönüştürüleceği iddiaları doğru ise Kadıköy’de zaten Fenerbahçe ve Kalamış Marinaları varken, neden yeni bir marina yapılmak istenmektedir?
3) TCDD arazisinin marinaya dönüştürüleceği iddiaları doğru ise, bu karar alınırken söz konusu arazinin halka açık plaj olarak kullanıldığı göz önünde bulundurulmuş mudur?
4) Özelleştirme İdaresi marina yapımı için Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin almış mıdır?”

ARŞİV