Tecavüz davası görülmeye başlandı

Bağdat Caddesi’nde 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B’ye tecavüzle yargılanan Cengiz A.’nın ilk duruşması görüldü

14 Nisan 2016 - 15:56
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Cengiz A., mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. E.F.B.’nin anne ve babasının da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı da geldi. Duruşmayı ayrıca Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Birimi çalışanları, CHP Kadıköy İlçe İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi.

“SAVUNMA YAPMADI”
Sanık Cengiz A. “Savunma yapmak istemiyorum. Suçlama hakkında beyanda bulunmayacağım. Susma hakkımı kullanıyorum” dedi. Cinsel saldırıya uğrayan E.F.B ise “Bıçak dayayarak cinsel saldırıda bulundu. Sürekli ‘seni delik deşik ederim’ diyordu” dedi. Cengiz A.’nın tüm parasını da aldığını söyleyen E.F.B., “Ona yalvardım, beni bıraktı. Ben de koşarak eve gittim. Eve girince ağlama ve çığlık seslerine babam uyandı. Sonra polisleri çağırdık. Kendisinden şikâyetçiyim” diye konuştu. Duruşmada araştırılmasını istedikleri herhangi bir şey olmadığını ifade eden avukatların sözleri üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaa verileceğini belirtti. Bunun üzerine söz alan sanık Cengiz A., “Ben psikolojik yönden rahatsızım. Bu nedenle ilaç kullanıyorum. Bu yüzden savunma yapmak istemedim” dedi.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve gelecek celseye kadar yazılı savunmasını sunması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

“KADINLAR TEHLİKEDE”
Duruşma sonrası açıklama yapan E.F.B.’nin avukatı Nuray Ünal, tüm kadınların tehlike altında olduğunu belirterek, “Aile Bakanlığı’nın davaya müdahale talebi oldu. Ancak biz bakanlığın güncel uygulamalarını onaylamadığımız için bunun reddini savunduk.” dedi. E.F.B.’nin avukatlarından Efkan Bolaç da sanık Cengiz. A.’nın olayı kabul ettiğini belirterek, “Savunma yapsaydı ceza çıkacaktı. Bir sonraki celsede davanın sonuçlanacağını düşünüyoruz” dedi.

“İNDİRİM ALMAYA ÇALIŞIYOR”
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platfomu üyeleri adına da Fidan Ataselim açıklama yaptı. Sanık Cengiz A.’nın iyi hal indirimi almak için çabaladığını ifade eden Ataselim, “Genç kardeşimizin yanındayız. Bugün de ilk duruşmasında sessiz kalmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Sanık savunma yapmak istemediğini söyledi. Cezaevinde bana hap verdiler diyerek birçok faalin uyguladığı yöntemi uygulamaya çalışıyor. Biz birçok davada benzer şeylerle karşılaşıyoruz. İndirim almanın yollarını arayacaktır.” dedi.

“DAVAYI TAKİP EDECEĞİZ”
Davayı takip eden Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, Kadıköy Belediyesi olarak E.F.B.’nin ve ailesinin yanında olacaklarını belirterek, “Bugünkü davayı Sosyal Destek Hizmeti Birimi’nde çalışan 17 kişilik bir ekiple takip ettik. Olayın gerçekleşmesinden sonra aile ile görüşüp yanlarında olduğumuzu ve kendilerine her türlü desteği verebileceğimizi belirtmiştik. Ailenin tek isteği davanın gizli bir şekilde yürütülmesi. 6 Mayıs Cuma günü görülecek bir sonraki duruşmayı da yakından takip edeceğiz” dedi.

ARŞİV