Tecavüzcüye 45 yıl hapis!

Bağdat Caddesi’nde 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan Cengiz Ay, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hiçbir indirim yapmadı

12 Mayıs 2016 - 15:50

19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle “nitelikli cinsel saldırı” ve “nitelikli gasp” suçlarından yargılanan servis şoförü Cengiz Ay, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Cengiz Ay, mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. E.F.B’nin anne ve babasının da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı da geldi. Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alınırken, E.F.B’nin arkadaşları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmayı takip etti.

İNDİRİM UYGULANMADI
Duruşmada Cumhuriyet Savcısı’nın esas hakkındaki mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Cengiz Ay’ın “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 30 yıl, “nitelikli gasp” suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın olaydan sonraki davranışlarını dikkate alan mahkeme heyeti cezada indirime gitmedi. Sanığın “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçunu işlediğini ifade eden mahkeme heyeti, bu suç yönünden ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?
Kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanan ve birçok kadın örgütünün protesto eylemleri düzenlediği olay, 24 Ocak 2016 tarihinde Bostancı’da saat 02.40 sıralarında meydana geldi. Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki E.F.B., arkadaşlarıyla Kadıköy’de buluşarak yemek yiyip eğlendi. Buluşma sonrası rıhtımdan dolmuşa binen E.F.B, evinin bulunduğu sokağa gitmek için Bostancı’dan dolmuşa bindi. E.F.B,  evininin önüne geldiğinde, iki çocuk babası servis şoförü Cengiz Ay’ın bıçaklı saldırısına ve tecavüzüne uğradı. E.F.B’yi öldürmekle tehdit eden Cengiz Ay genç kadının parasını ve cep telefonunu da gasp etti.

ARŞİV