Tehlikeye rağmen deniz keyfi (!)

Kurbağalıdere’nin yaydığı bakterilere aldırış etmeyen halk, denize girmeye devam ediyor.

22 Ağustos 2014 - 10:58

Kurbağalıdere’nin yaydığı bakterilere aldırış etmeyen halk, denize girmeye devam ediyor. 

Sinem TEZER
Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz günlerde  6 ayrı sahil  noktasında yaptırdığı tahlil sonuçlarını açıklamıştı. Çıkan tahlil sonuçlarındaki tehlikeye ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlunun uyarılarına rağmen halk denize girmeye devam ediyor.
 
 NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK
Caddebostan Plajına sıklıkla gelen çok sayıda vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hiçbir açıklaması ve uyarısıyla karşılaşmadıklarını belirterek, ‘’Kadıköy Belediye Başkanı’nın yaptığı denize girmeyin uyarısından sonra denize girmedik. Ne yapacağımızı şaşırdık, burası tıklım tıklım taşarken insanlar denize girmeye korkuyor, bizler de sadece güneşlenmekle yetiniyor, denize giremiyoruz. Ama bu plajlara çoğunlukla Kadıköy dışından gelenler Kurbağalıderenin sebep olduğu kolibasilinden habersiz’’ dedi.
 
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RAPORU ‘İYİ’
Caddebostan Plajı "iyi" kalitede olarak gösteriliyor. Caddebostan sahilinde bulunan Balıkadamlar Spor Kulübü Başkanı Nezih Saruhanoğlu, Basını takip eden Kadıköylüler çok rahatsız oldular bu durumdan. Fakat ikilemler var; Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün İstanbul'daki denizlerin temizliği ile ilgili. Bu listede  Caddebostan Plajı ve Büyük Kulübün arka tarafı "iyi" olarak gösteriliyor. Burada herkes denize giriyor. Biz de herhangi bir hastalık vakasına rastlamadık. Ancak Kadıköy Belediyesi de uyarı yapıyor. Salgın görülürse bunun sorumlusu İl Sağlık Müdürlüğü’dür" dedi.  

ARŞİV