Teknelere uzaktan bakmayacaksınız

Kadıköy Belediyesi belki de birçoğumuzun hayallerini süsleyen aktivitelerden bir tanesini, yelken sporunu halkla buluşturuyor.

13 Eylül 2012 - 13:39
“Yelkenle Tanışma Eğitimi” adıyla 2 süreyle ücretsiz olarak verilecek eğitimlerin tamamı teknede gerçekleştirilecek. Katılım yaşının asgari 18 olarak belirlendiği eğitimlere Amatör Denizci Belgesi(ADB) olan 14-18 yaş arasındaki katılımcıların ailesinden muvafakat belgesi getirmelerine gerek olmayacağı belirtiliyor. Eğitimler; 15 Eylül’den başlayıp, Aralık 2012’ye Cumartesi günleri 08.00-10.00 ile 10.00-12.00 saatleri arasında verilecek.
Kadıköylülerden isteyenler bu tanışma eğitimlerine katılarak, yelken sporu ve aktiviteleriyle ilgili bilgilenebilecek.
 
KADIKÖY’DE YAŞAMAK GERÇEKTEN AYRICALIK
“Kadıköy’de Yaşamak Ayrıcalık” sloganını yaptığı aktivitelerle sözde bırakmayan Kadıköy Belediyesi dünyanın en sevilen spor dallarından birini daha Kadıköylülerle buluşturmaya hazırlanıyor. Hobi olarak başlanıp, daha sonradan hayatın merkezine gelebilecek kadar zevkli bir spor dalı olduğu ifade edilen yelken, 1998 yılında yelken sporunun gelişmesi ve geniş kitlelere yayılması amacıyla kurulan Kechi Sailing desteğiyle Kadıköylülerle buluşacak.

Kadıköylülere yelkenle tanışma eğitimi kapsamında; teknede güvenlik birifingi, teknenin tanıtımı, marinadan ayrılma, yelken basma, yelken seyir türlerinin uygulanması, dümen tutma, yelkenin mayna edilmesi, marinaya giriş, iskeleye aborda olma dersleri verilecek.

ARŞİV