Tenisin ustaları Taçspor'da buluştu

Taçspor’da düzenlenen ITF Men’s Circuit Uluslararası Tenis Turnuvası’na Türkiye dünyanın dört bir yanında gelen 64 oyuncu katıldı.

27 Haziran 2014 - 08:27
 
Taçspor’da düzenlenen ITF Men’s Circuit Uluslararası Tenis Turnuvası’naTürkiye, Fransa, Amerika, Japonya, Çin, Avustralya, Hırvatistan, Özbekistan ve İsviçre gibi dünyanın dört bir yanında gelen 64 oyuncu katıldı.
 
MUSTAFA SÜRMELİ
 
TAÇSPOR Kulübünün ev sahipliğini yaptığı ve Türkiye, Fransa, Amerika, Japonya, Çin, Avustralya, Hırvatistan, Özbekistan ve İsviçre gibi dünyanın dört bir yanında gelen 64 oyuncunun katıldığı ITF Men’s Circuit Uluslararası Tenis Turnuvası 22 Haziran Pazar günü oynanan final maçları ile sona erdi.
Ülkemiz tenisçilerinden Muhammet Haylaz, Fatih Taha Ergun, Barkın Yalçınkale ve Uğur Atalay’ın da içinde bulunduğu 8 tenisçi üç gün boyunca kıyasıya mücadele ederek ana tabloya yükseldi.
 
16 Haziran pazartesi günü başlayan ana tablo maçları ise 22 Haziran Pazar günü oynanan final maçları ile sona erdi. Çiftler ve Tekler olarak iki ayrı kategoride devam eden turnuvada seribaşı olan Dünya sıralamasında 371 numara İrlandalı oyuncu Sam Barry, Dane Propoggia (438), Rudy Coco (483) ve ülkemiz sporcularından Cem İlkel (652), Barış Ergüden (660) ve Tuna Altuna (686) gibi birçok başarılı raket şampiyon olmak için mücadele ettiler. Toplam 10.000.$ para ödülünün dağıtıldığı turnuva maçları her gün 11.00 ile 18:00 saatleri arasında oynandı.
 
21 Haziran Cumartesi günü oynanan double final maçında Ülkemiz sporcularından Cem İlkel - Efecan Yurtaçan çifti, Sarp Agabigün-Altuğ Çelikbilek çiftini mağlup ederek şampiyonluğa hak kazanırken; 22 Haziran Pazar günü oynanan single final maçında ise Avustralya’lı Dane Propoggia Ülkemiz sporcularından Barış Ergüden’i 3 sette mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.
 
Dereceye giren sporcular kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi M.Erkan Naibi ve TED Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet E. Tınaz’dan aldılar.

ARŞİV