TEOG birincisi Kadıköy’den

Bostancı Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Eflatun, “TEOG” sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu

20 Ocak 2017 - 05:39

Geçtiğimiz aylarda yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren öğrenciler belli oldu. İki oturum yapılan TEOG sınavında Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil testlerinden 20’şer, toplamda 120 soru soruluyor. Kadıköy’de yaşayan ve Bostancı Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören 8.sınıf öğrencisi Zeynep Eflatun, bu 120 sorunun tümüne doğru yanıt vererek büyük bir başarıya imza attı ve MEB’in açıkladığı resmi sonuçlara göre 700 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

 “DERS, DERSTE DİNLENMELİ”

2003 doğumlu Zeynep Eflatun, anasınıfından beri Bostancı Atatürk Ortaokulu’nda eğitim görüyormuş. Başarılı olduğu kadar da mütevazı olan Zeynep, sonuçlar açıklandıktan sonra sınavı kötü geçen arkadaşlarının da olmasından dolayı sonuca pek de sevinmemiş.

Başarısının sırrını gazetemize açılayan Zeynep Eflatun, TEOG’a hazırlanan diğer öğrencilere kendisinin de uyguladığı şu tavsiyeleri verdi: “Ders derste dinlenmeli. Daha sonra konuyu pekiştirmek için konuya çalışılmalı ve konuyla ilgili bir özet çıkarılmalı. Bunları yaptıktan sonra konuyla ilgili günde 150-200 soru çözerek konu pekiştirilmeli.”


ARŞİV