‘The English School of Istanbul' Kadıköy'de

Kuzey Kıbrıs’ın prestijli okullarından, uluslararası eğitim veren The English School of Kyrenia (ESK), İstanbul’da eğitim vermek için hazırlıklara başladı.

06 Haziran 2013 - 12:47
Büşra TANRITANIR
Kuzey Kıbrıs’ın prestijli okullarından, uluslararası eğitim veren The English School of Kyrenia (ESK), İstanbul’da eğitim vermek için hazırlıklara başladı. 3-6 yaş arası çocuklara çift ana dil eğitimi veren anaokulu Kadıköy’de Eylül ayında açılacak. 
The English School of Istanbul, Türkiye’nin en iyi okulu olmayı, öğrencilerinin Türkiye’de ve yurtd ışında en iyi üniversitelere girmesini, dünya vatandaşı olmalarını, hem kendi ülkelerinde hem de dünyada söz sahibi olmalarını hedefliyor. Her sınıfta deneyimli bir İngiliz öğretmeni ve hem İngilizce hem de Türkçe bilen bir Türk öğretmen eşliğinde eğitim vermeyi planlayan ESI, Kıbrıs’taki English School Of Kyneria (ESK) gibi anaokulundan başlayarak büyümeyi amaçlıyor. The English School of Istanbul’un müdürlüğünü yapan aynı zamanda Gazete Kadıköy’de köşe yazarı olan Aslı Ayhan, “Dünyaca tanınan, yurt dışına iyi okullara öğrenci gönderen İstanbul’un en iyi okulu olmayı hedefliyoruz” diyor. Hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Ayhan, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Bu sene anaokuluyla başlıyoruz. Kıbrıs’taki sistem gibi olması için birçok eğitim danışmanıyla konuşularak bu okul oluşturuldu. Aynı deneyim buraya taşınıyor. Bu yüzden bu okulun Kıbrıs’taki deneyimle daha hızlı gelişmesini bekliyoruz. Okul 10 gün içinde tamamlanacak. Ön kayıtlara başladık. Eylül’de okulumuz eğitim vermeye başlayacak.”

ARŞİV