THK'dan fitre ve zekat hatırlatması

Ramazan ayını yaşadığımız bugünlerde fitre ve zekat bağışlamak isteyenler Türk Hava Kurumu Kadıköy Şubesi’ne bağışlarını yapabilirler.

15 Ağustos 2011 - 10:59

Türk Hava Kurumu (THK) Kadıköy Şube Başkanlığı, fitre ve zekat bağışları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre fitre-zekât bağışlarını toplama yetkisinin THK'na ait olduğu anımsatılarak, “THK, devletin 5 ayrı kurum adına vermiş olduğu yasal bir görevi yerine getirmektedir. Yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ve vali ve kaymakamların denetimindeki vakıf hesabına, yüzde 4’ü Türk Kızılayı’na, yüzde 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 3’ü Diyanet Vakfı’na, yüzde 40’ı da Türk Hava Kurumu’na aktarılmaktadır” denildi.

TEK SEFERDE 5 KURUMA BAĞIŞ

“Gönüllü olarak vermiş olduğunuz fitre, zekat ve kurban derisi bağışı ile aynı anda beş ayrı kuruma bağış yapmış oluyorsunuz” ifadesi kullanılan açıklamaya şöyle devam edildi:
“THK yaptığı faaliyetlerle gençlerimizin milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Yılda 30 binden fazla gencimize havacılık dallarında ücretsiz kurslar veriyoruz. Yangın söndürme uçaklarımızla orman yangınlarına müdahale ediyoruz. Silahlı Kuvvetlere paraşüt ve planör uçuş eğitim desteği veriyoruz. Organ/hasta/yaralı nakli için süratli hava ulaştırma desteği sağlıyoruz. Sportif havacılığın gelişmesi için karşılık beklemeden çalışma yapan tek kuruluşuz. Türk Hava Yollarına ve sivil havacılık sektörüne pilot yetiştiriyoruz. THK 86 yılı aşkın bir süredir havacılık alanında verdiği hizmetlerle,havacılığın bugünkü duruma gelmesini sağlayan bir Türkiye Cumhuriyeti Kurumu olan Türk Hava Kurumu bütün bu çalışmalarını devlet bütçesinden ayrılan bir ödenekle değil vatandaşlarımızdan aldığı kurban derisi, fitre-zekat ve bağışlar ile sürdürmektedir.
2011 yılı eğitim-öğretim yılı dönemi içerisinde, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile havacılık eğitimlerini akademik bir zemine taşıyan kurumumuz sizlerin destekleriyle her geçen gün daha da güçlenmektedir.”

BAĞIŞ YAPMAK İÇİN

-Hesap adı: TC Ziraat Bankası Türk Hava Kurumu Kadıköy şubesi Hesap No:2345507-5002

-Hesap Adı: TC Ziraat Bankası Türk Hava Kurumu Maltepe Şubesi Hesap No:2008-5460

THK Kadıköy Şubesi'nden makbuz karşılığında da bağışlarınızı yatırabilirsiniz.
 


ARŞİV