Tiyatro Ayna, Aziz Nesin klasiğiyle sahnede!

Tiyatro Ayna’yı kuran Dilek Türker, 24 yıl aradan sonra yine bir Aziz Nesin klasiğiyle sahneye çıkıyor.

21 Kasım 2013 - 09:16
Tiyatro Ayna’yı kuran Dilek Türker, 24 yıl aradan sonra yine bir Aziz Nesin klasiğiyle sahneye çıkıyor. “Hadi Öldürsene Canikom”, hem Nesin’e bir selam göndermeyi hem de Nesin Vakfı’na bir katkı sağlamayı amaçlıyor.
 
 
1990’da Aziz Nesin kendisine oyun yazdığı için Türkiye’ye dönerek Tiyatro Ayna’yı kurdu Dilek Türker. İşte bu vefa duygusuyla “Hadi Öldürsene Canikom” oyununu sahneye koyarak, 24 yıl sonra hem Aziz Nesin’e bir selam göndermeyi hem de Nesin Vakfı’na bir katkı sağlamayı amaçlıyor.
Avrupa’daki ilk projesine destek vermek üzere Almanya’ya giderek onu yalnız bırakmayan usta tiyatrocular Haldun Dormen ile Osman Şengezer de bu anlamlı projede Dilek Türker’i yalnız bırakmadılar.
Aziz Nesin’in insan, sevgi ve paylaşım üzerine yazdığı en sevilen komedisi olan bu oyun; bir apartmanın zemin katında yalnız yaşayan iki dul ve yaşlı kadının trajikomik hikayesini anlatıyor. Beraber yalnızlıklarını paylaşan bu iki kadından Siyen ölmüş kocasının anılarıyla; Diha ise sahte aşk mektuplarıyla avutur kendisini.
Gazete ve radyo haberleri, kendini hava gazı memuru olarak tanıtan, evine girdiği yalnız kadınları öldüren bir erkekten bahseder. Havagazı memuru gelir ve hayatın sürprizleri, gerçekleri ortaya çıkar. 1970’lerde yazılmış bu eser Aziz Nesin’in kendisine özgü o güçlü mizahıyla günümüz insanının yalnızlık ve sevgisizlik sorununa da gülerek ve düşünerek bakmamızı sağlıyor.
2 Aralık’ta Akatlar Kültür Merkezi’nde prömiyer yapacak olan oyun 2013- 2014 tiyatro sezonunda, FMV Işık Lisesi Nişantaşı Kampusu, Şişli Kent Kültür Merkezi, Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Akatlar Kültür Merkezi’nde dönüşümlü olarak sahnelenecek.
 
 
 

ARŞİV