Tiyatro Gönüllüleri sahnedeydi

Barış Manço Kültür Merkezi’nde ‘Bernarda Alba’nın Evi’ isimli oyunu sahneleyen Tiyatro Gönüllüleri, başarılı bir performans sergiledi.

22 Şubat 2012 - 15:41

Tiyatro Gönüllüleri, ünlü İspanyol şair ve oyun yazarı Federico Garcia Lorca’nın “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyununu, 13 Şubat Pazartesi akşamı Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Seyircilerin büyük ilgi gösterdiği oyun kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından izlendi. Oyun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı. Serpil ve Atilla müzikleri ile oyuna destek verirken, Fatma Kumru ve Baydur Savucu çifti danslarıyla katkı sağladı.
-Oyunda rol alan Tiyatro Gönüllüleri şu isimlerden oluştu: Bernarda: Feyziye Semerci Oğuz-La Poncia: Müjde Kiper-Hizmetçi: Yasemin Turak-Angustias: Dilek Özyiğit-Magdalena: Hale Küçüktüfekçi-Amelia: Nil Kurt-Martirio: İrem Yavuzer-Adela: Mısra Tunç-Büyükanne: Özlem Algül.
-Sahne Amiri: Muharrem Demir
-Dekor: Muharrem Demir–Selçuk Erdoğan ve ekip çalışması
-Kostüm: Ekip çalışması
-Işık: Süreyya Karaman
-Reji: Abdurrahman Yıldırım.
-Yönetmen: Gülin Ekşi
 
OYUNUN KONUSU
Bernarda evde kalmış 5 kızı ve 80 yaşında akıl hastası annesi ile aile geleneği olarak 8 yıllığına yas sürecine girer. Bu süreçte Bernarda; gelenek ve göreneklerinin, dinin baskısı ile ev halkına baskı ve korku yaymaktadır. Bu süreç aynı zamanda kadınların arzu, istek ve tutkularının da baskı altına alındığı bir süreçtir.
Oyunun yazarı Federico Garcia Lorca, bu hikâyeden hareketle İspanya İç savaşının o karanlık dönemine gönderme yapar.
 

ARŞİV