Tiyatro Gönüllüleri sezonu açtı

Tiyatro Gönüllüleri, 2012-2013 çalışma dönemine ait ilk etkinlikleri olarak “Meraki” adlı oyunu, 15 Ekim Pazartesi akşamı Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelediler.

01 Kasım 2012 - 08:25
Tiyatro Gönüllüleri, 2012-2013 çalışma dönemine ait ilk etkinlikleri olarak “Meraki” adlı oyunu, 15 Ekim Pazartesi akşamı Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelediler.
Ahmet Vefik Paşa’nın Moliere’in “Hastalık Hastası” adlı oyunundan uyarladığı Meraki; hasta olmadığı halde paragöz doktorların telkinleri ile kendisini hasta sanan Rihleti’nin hastalık ve ölüm korkusu ile çevresinde düştüğü komik durumları ele alan bir komedi.
Tanzimat Dönemi oyunu olan Meraki, dönemi gereği geleneksel tiyatronun orta oyunu ve Karagöz öğeleri ile birlikte, dolantı komedyası ve fars oyun türleri kullanılarak sahnelendi.
Oyunu, Tiyatro Gönüllüleri Başkanı ve Yönetmeni Gülin Ekşi yönetti. Afiş tasarımı Ulaş Dağlı tarafından yapıldı. Atilla Ertekin ile Eski-Yeni Grubu tarafından icra edilen oyunun müzikleri Atilla Ertekin tarafından yapıldı. Klasik Türk Sanat Müziği’nden seçme İstanbul türkülerinin de icra edildiği performansa, udu ve sesi ile Bülent Eryiğit, sesi ile de Gülin Ekşi renk kattı. 
Barış Manço kültür Merkezini dolduran seyirciler tarafından büyük beğeni kazanan oyun, 24 ekim 2012 Çarşamba akşamı saat 20:30 ‘da 75. Yıl Halis Kurtca Kültür Merkezin’de sahnelenerek tiyatroseverlerle yeniden buluşacak.

ARŞİV