Tiyatro Gönüllüleri yoğun

Değişik oyunları sahneleyip oynayan Tiyatro Gönüllüleri, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyorlar.

21 Aralık 2011 - 09:44

Değişik oyunları sahneleyip oynayan Tiyatro Gönüllüleri, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyorlar.

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri, yoğun bir dönem geçiriyor.
Gönüllüler, Turgut Özakman’ın yazdığı “Ocak” adlı oyunu, 21 Kasım Pazartesi akşamı Barış Manço Kültür Merkezi’nde, 23 Kasım Çarşamba akşamı da Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde sahneledi. Oyun, ekonomik sıkıntı içersinde dağılmadan ve parçalanmadan yaşama tutunmaya çalışan bir ailenin mücadelesi ve bu süreçte kendi hayallerini gerçekleştirmek isteyen aile bireylerinin iç çatışmalarını anlatan gerçekçi bir dille anlatıyor.
‘FİŞNE PAHÇESU’NU OYNADILAR
Tiyatro Gönüllüleri, 1 Aralık’ta da Anton Çehov’un Vişne Bahçesi adlı oyunundan uyarlanan Fişne Bahçesu’nu, Kartal Hasan Ali Yücel Sahnesi’nde oynadılar.
Ferhan Şensoy’un ülkemizin Karadeniz halkına uyarlayarak yazdığı oyun; eski değerlerin yerini yeni değerlerin aldığını, paranın-ekonomik gücün el değiştirdiğini, sosyo-ekonomik sistemin dayatmalarını, çılgın bir tüketim toplumu haline gelişimizi ve bu süreçte değerlerimizin nasıl terk edildiğini anlatılıyor.
HUZUREVİ’Nİ ZİYARET ETTİLER
Çeşitli oyunları sahneye koyup oynayan Tiyatro Gönüllüleri sosyal projeleri de ihmal etmiyor. Gönüllüler, Çengelköy 2. Ata Eski Dostlar Huzurevi’ni ziyaret ettiler.
Yaşlı ve bakıma muhtaç büyüklerimizi, grup gönüllüsü Salih Emrah’ın girişim ve bağlantıları ile ziyaret eden gönüllüler, huzurevi sakinleriyle biraraya gelerek hoş vakit geçirdiler. Program kapsamında gönüllülerin hazırladığı kısa skeçler oynandı, şiirler ve şarkılar okundu.
 

ARŞİV