‘Tiyatro Özgürlük Parkı'nda’ başladı

Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda iki ay boyunca 60 oyun izleyici ile buluşacak

18 Temmuz 2024 - 22:27

Kadıköy Belediyesi’nin destek verdiği ‘Tiyatro Özgürlük Parkı'nda’ 12 Temmuz Cuma akşamı Şevket Çoruh, Günay Karacaoğlu’nun ‘Bir Baba Hamlet’ oyunuyla başladı. Açık havada yıldızların altında tiyatro keyfi 60 oyun ile 15 Eylül’e kadar tüm tiyatro severleri bekliyor. Festivalde ayrıca Kadıköy Belediyesi tarafından ücretsiz düzenlenen konser ve belgesel gösterimleri de olacak. 

TİYATRO İZLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Açılış gecesinde seyircilerin arasında yer alan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Kadıköy halkının yıllardır bildiği ve beklediği bir andayız şu anda, biz de çok mutluyuz. Bugün sezonumuzu ‘Bir Baba Hamlet’ ile açıyoruz. Bütün Kadıköylüleri 15 Eylül’e kadar Özgürlük Parkı’ndaki amfi tiyatromuza, tiyatro izlemeye davet ediyorum” dedi. 

 

“AÇIK HAVADA TİYATRO KEYFİ HARİKA”

Tiyatro Özgürlük Parkı’nda bu sezon İstanbul’da tek açık hava tiyatrosu olma özelliği taşıyor. Bizde oyunları izlemeye gelenlere izlenimlerini sorduk.

Tiyatro Özgürlük Parkı'ndaya her sene geldiğini söyleyen Neşe Ertanış, “Yaz sıcaklarında açık havada tiyatro izlemek çok iyi oluyor” şeklinde konuştu. Senay Avşar, “Festivaller güzel hele ki tiyatro olduğu zaman daha da güzel. Yaz aylarını düşününce açık havada tiyatro keyfi harika” dedi. 

Zeynep Ceren Kiraz, “İlk defa geliyorum, çok spontane gelişti. Temiz hava alarak, tiyatro keyfi yaşamak bence çok güzel ve samimi bir ortam oluşturuyor. Kadıköy Belediyesi’ni sosyal medya hesaplarından takip ediyorum, çok güzel etkinlikler düzenleniyor, sanata verdikleri önem çok güzel” şeklinde konuştu. 

Şehir dışından gelen Batu Özyalçın, “Çok güzel bir organizasyon, umarım güzel bir oyun izleriz ki şüphem yok güzel olacak. Kadıköy Belediyesi’ni sosyal medya da takip ettiğim için bu etkinlikten haberim oldu” dedi.  

 

Tiyatro Özgürlük Parkı’nda da haftalık oyun programı şöyle:

OTELDE

19 Temmuz 21.00

Yaş: +16

Oynayanlar: Okan Bayülgen, Ebru Unurtan, Yıldırım Fikret Urağ

Biletix.com - Biletinial.com - Bubilet.com.tr - Mobilet.com

80 GÜNDE DEVR-İ ALEM-İSTANBUL DT

20 Temmuz 21.00

Yaş: +13

Oynayanlar: Can Şıkyıldız, Rojhat Özsoy, Canan Maktal, Can Albayrak

Ücretsiz 

HAYROLA KARYOLA

21 Temmuz 21.00

Yaş: +14

Oynayanlar: Şebnem Kösten, Metin Zakoğlu, Bekir Erdem Öz

DOĞU DEMİRKOL

22 Temmuz 21.00

+16

Oynayan: Doğu Demirkol

Biletix.com - Bubilet.com.tr

ÖLÜ'N BİZİ AYIRANA DEK

23 Temmuz 21.00

Yaş: +13

Oynayanlar: Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu, Volkan Aktan

Passo.com.tr - Biletix.com - Bubilet.com

KİBARLIK BUDALASI

24 Temmuz 21.00

+13

Oynayanlar: Orçun Kaptan, Aydan Şener, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Kahraman Sivri, Emre Büyükpınar, Sadi Özen, Reyhan Aydınsel, Işık Selin Günçe

Biletix.com - Biletinial.com

 

AHUDUDU

25 Temmuz 21.00

Yaş: +8

Oynayanlar: Melek Baykal, Suna Keskin, Nedim Saban, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement, Murat Turhan

Biletix.com - Biletinial.com - Bubilet.com.tr

 

ŞENMAKAS

26 Temmuz 21.00

Yaş:+10

Oynayanlar: Melek Baykal, Jess Molho, Fatih Gülnar, Özgür Yetkinoğlu, Müge Kement, Selim Tezin 

 


ARŞİV