Tüketici haklarını öğreniyorlar

Kadıköy Kent Konseyi Tüketici Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ‘Bilinçli Tüketici Eğitim Programı’ devam ediyor.

28 Kasım 2012 - 11:28

Kadıköy Belediyesi, Tüketici Örgütleri Federasyonu’nun (TÖF) desteğiyle Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) ve Tüketici Hukuku Derneği’nin uzmanları tarafından “Bilinçli Tüketici Eğitim Programı” düzenledi.

Kadıköy Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma grubu olarak planlanan “Bilinçli Tüketici Eğitim” Programı kapsamında verilen eğitim programı, Kadıköy Belediyesi Şehremaneti binasında Kent Konseyi Çalışma Grupları ve merkezlere yönelik gerçekleştirildi. Kent Konseyi’nin tüm çalışma grupları üyelerine yönelik eğitim, 5 Ekim Cuma günü, TÖF ve TÜBİDER Genel Başkanı Fuat Engin tarafından, Kent Konseyi Engelli Meclisi, Kadın Meclisi, Kıdemliler Meclisi ve Gençlik Meclisi üyelerine ise 12 Ekim Cuma günü Tüketici Hukuku Derneği Başkanı Eğitimci Av. Şölen Tüysüz tarafından verildi. Eğitim öncesi katılımcılara Evrensel Tüketici Hakları Bildirgesi ile 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kitapçığı dağıtılırken, eğitimin sonunda da Kent Konseyi Başkanı tarafından imzalanan “Bilinçli Tüketici Eğitimi” katılım belgesi verildi.  Proje hakkında bilgi veren Kadıköy Kent Konseyi Tüketici Hakları Grubu Sözcüsü Akif Güztoklusu, eğitimlerin Kasım ayında da belediye birimleri ve gönüllü evlerinde süreceğini belirtti.
Eğitimler, öncelikli olarak Zabıta, Halkla İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler ile Destek Hizmetleri Birimlerinde verilecek.
 
 
 
 
 

ARŞİV