Tüketicilere hakları anlatıldı

Dünya Tüketici Hakları Haftası nedeniyle 14 Mart Pazartesi günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele; gazeteci, hukukçu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri konuşmacı...

17 Mart 2011 - 13:07

Dünya Tüketici Hakları Haftası nedeniyle 14 Mart Pazartesi günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele; gazeteci, hukukçu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri konuşmacı olarak katılıp, tüketici hakları hakkında toplumu bilgilendirici önemli mesajlar verdiler.
Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ve tiyatrodan panele, sinevizyon gösteriminden tanıtıma varana kadar tüketiciyi bilgilendirici tüm unsurların yer aldığı kapsamlı etkinlikte açılış konuşması yapan Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı S. Serap Ören, herkesin mutlaka yaşamının bir döneminde alış verişlerde sorun yaşayabildiğini söyledi. İnsanların karşıya kalabileceği sorunları barındırdığı için tüketim, tüketici, alışveriş, müşteri-satıcı kavramlarını içeren önemli bir konuyu gündemlerine taşıdıklarını ve tecrübelerini toplumla paylaşmayı uygun gördüklerini belirten Ören, Dünya Tüketici Hakları Haftası çerçevesinde Kadın Meclisi olarak Kadıköylüleri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.


TİYATRO OYUNUYLA ANLATTILAR
Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Dünya Tüketici Hakları Haftası kapsamında düzenlediği etkinliğin en renkli bölümlerinden biri de çocukların sergilediği skeçlerdi. Kadıköy Mustafa Aykın İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri Özge Yalçıner yönetmenliğinde sergiledikleri “Bilinçli Tüketici” oyunundaki skeçlerle tüketicinin bilmesi gerekenleri esprili mesajlar şeklinde izleyenlere aktardılar.
Daha sonra düzenlenen panelin konuşmacılarıysa tüketici kavramını Türk medyasında ilk telaffuz eden isimlerden olan Gazeteci-Yazar Meral Tamer, TÜKODER Kurucu Genel Başkanı Ayşe Akman, Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhittin Köroğlu, TÜKODER Genel Başkanı Avukat Şükran Eroğlu’ydu. Gazeteci-Yazar Meral Tamer konuşmasında tüketici ve medya kavramlarını ve medyanın tüketiciye yaklaşımını değerlendirdi. TÜKODER Kurucu Genel Başkanı Ayşe Akman konuşmasında örgütlü toplum olmanın yararlarına ve TÜKODER’in kuruluş aşamasında yaşadıklarına yer verirken, Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhittin Köroğlu da konuyla ilgili bir slayt gösterisi sundu. TÜKODER Genel Başkanı Avukat Şükran Eroğlu ise Tüketici Yasası’nın çıkışından bugüne tüketici haklarını içeren bir konuşma yaptı.


ÇOCUKLAR KİTAPÇIKTAN ÖĞRENECEK
Dünya Tüketici Hakları Haftası nedeniyle bilinçli tüketicilerin oluşmasını sağlamak adına Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi önemli bir çalışmaya daha imza attı. “Bilinçli Tüketici Olmak Güvenli Yarınlara Ulaşmak; Tükenmeden Tüketelim” kitapçığını tüm öğrencilere ve katılımcılara dağıtan Kadıköy Kent Konseyi, bu çalışmayla özellikle çocukların kitapçıktaki bilgilerle bilinçli birer tüketici olmasına katkıda bulundu. Daha sonra ödül töreni düzenlendi. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün de katıldığı törende ödül töreni gerçekleştirildi.


ARŞİV