Tükoder, 21 yaşında!

21. yaşını kutlayan TÜKODER'in Genel Başkanı Eroğlu, ‘Bir araya gelip haklarımızı birlikte savunalım’ çağrısı yaptı...

16 Kasım 2011 - 11:10

21. yaşını kutlayan TÜKODER'in Genel Başkanı Eroğlu, ‘Bir araya gelip haklarımızı birlikte savunalım’ çağrısı yaptı.

Kurulduğu 1990 yılından beri tüketici hakları için mücadele yürüten TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) 21. yaşını kutladı. 29 Ekim akşamı Kadıköy rıhtımdaki Aden Otel'de gerçekleştirilen kuruluş yıldönümü yemeğinde konuşan TÜKODER Genel Başkanı Av. Şükran Eroğlu, 21 yıldan bu yana Tüketici Hakları ve Tüketicilerin Bilinçlendirilmesi için yaptıkları çalışmaların amacına ulaştığını söyledi. Eroğlu, “Tüketicilerimiz bilinçlenip haklarını aramaya başladı. Bize destek veren, eylemlerimize katılan ve yayınlayan, topluma tüketici haklarını anlatan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
TÜKODER'in ilkelerinden ödün vermeden, kimsenin peşine takılmadan, hiçbir şirket ya da kuruluşun sesi olmadan, siyasi amaç gütmeden sadece ve sadece tüketicilerin hakları uğrunda mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Eroğlu, “Bu mücadele zor, dolambaçlı, çok emek ve fedakârlık isteyen bir mücadeledir. Derneğimizin bugüne gelmesinde büyük emekleri olan sevgili kurucu başkanımız Ayşe Akman’ı saygıyla ve değerli onursal başkanımız Mehmet Sevim’i rahmet ve saygıyla anıyoruz. Sayın Akman ülkemizde henüz tüketici hakları telaffuz dahi edilmezken tüketici haklarının varlığından bahseden ve bu uğurda yapılacak çok şey olduğunu söyleyerek derneğimizi kuran mücadeleci ve yiğit kadın, senin kurduğun derneği kurulduğu günden itibaren her kademesinde omuzlayan ve mücadeleyi zirveye taşıyan ama yapacak çok şeyi varken aramızdan zamansız ayrılan yılmaz savaşçı sevgili Mehmet Sevim. Sizleri anmamak, anımsamamak mümkün mü? Mücadeleye bıraktığınız yerden devam ediyoruz ve edeceğiz” diye konuştu.
 
ZAMLARA DUR DEMEK İÇİN...
 
Şükran Eroğlu, TÜKODER'in 1990 yılından bu yana ülke çapında 52 şubesi ve 25.000’i aşkın üyesiyle en büyük ve 1998 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla “kamu yararına çalışan dernek” statüsünü kazanmış ilk tüketici derneği olduğuna vurgu yaparak, “Bugüne siz tüketicilerimizin desteği ve güveni ile geldik, aynı güvenle yolumuza devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Türkiye'de her geçen gün tüketicilerin ekonomik durumlarının zorlaştığı, zamların durmadığı, “güncelleme” adı altında vergilere devamlı artış yapıldığı ve yeni vergilerin konulduğu, işsizlik ve yoksulluğun arttığı zamanları yaşadığımızı anımsatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu gidişe ancak örgütlenerek ve sesimizi yükselterek DUR diyebiliriz. Bunun için de bir araya gelmek ve haklarımızı birlikte savunmak zorundayız. Bireysel çıkışlar ve mücadelelerle hiçbir yere varamayacağımız bilinen bir gerçektir, bu anlamda sizlerin de derneğimize üye olmanızı, aramıza katılmanızı ve bizlere daha çok destek olmanızı bekliyor ve diliyoruz.”
 
 

ARŞİV