TÜKODER: 'Bu zamlar tezek yaktırır'

Mumlar, tezekler ve kandillerle doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları protesto eden TÜKODER üyeleri...

19 Ekim 2011 - 10:37

Mumlar, tezekler ve kandillerle doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları protesto eden TÜKODER üyeleri, zamların halkı soğuğa ve karanlığa mahkûm edeceğini söyledi.

Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları protesto etmek için geçtiğimiz hafta Galatasaray Lisesi önünde, mumlar, kandiller, odunlar ve tezeklerle eylem yapan Tüketiciyi Koruma Derneği üyeleri halkı, tezek yakacak duruma gelmemek için örgütlenerek mücadele etmeye çağırdı. TÜKODER üyeleri, açıklamanın ardından Taksim Anıtı'na yürüdü.
TÜKODER Genel Başkanı Şükran Eroğlu, yaptığı açıklamada, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların ardından iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini vurguladı.
Bakanların zamlarla ilgili gerçekleri halktan sakladıklarını ifade eden Eroğlu, elektrik dağıtımının özelleştirilmesiyle tüketicilerin özel şirketlerin kar hırsına mahkum edildiğini ve yapılan yanlış anlaşmalar sonucunda da halkın dünyanın en pahalı elektrik ve doğalgazını kullandığını söyledi.
ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 10, ELEKTRİK VE DOĞALGAZA YÜZDE 70 ZAM
Geçen yıldan bu yana asgari ücrete yüzde 9-10 oranında zam yapıldığını ancak elektrik ve doğal gaza yapılan zammın yüzde 70'i geçtiğini hatırlatan Eroğlu, zamların yanında bir de enerji nakil hatlarındaki kayıp ve kaçakların bedellerinin tüketicilerin faturalarına yansıtıldığının altını çizdi.
Eroğlu, şöyle devam etti: “Hükümet, haberleşmemizden suyumuza, elektriğimizden limanlarımıza, madenlerimizden köprü ve otoyollarımıza kadar kamuya ait olması gereken her şeyi özelleştirmektedir. Tüketiciler pahalılık, işsizlik, ekonomik ve sosyal zorluklarla mücadele ederken geri planda yapılanların farkına varamamakta, sürekli gündem değiştirilerek kamu meşgul edilmektedir.”
TÜKODER üyeleri açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri tezeği yakarak Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı'na yürüdüler.
 
Fotoğraflar: Etkin Haber Ajansı / ETHA

ARŞİV