TMMOB yasasına karşı meşaleli yürüyüş

Torba Yasa tasarısına karşı ülke genelinde Ankara’ya yürüyen TMMOB üyeleri Kadıköy’de eylem yaptı

20 Şubat 2015 - 09:38
 Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı 24 odanın altı ana koldan başlattığı Ankara yürüyüşü dört gün sürdü. TMMOB üyeleri 12 Şubat akşamı Kadıköy İskele Meydanı’ndan meşalelerle yürüdü.

Taksim Galatasaray Lisesi önünde toplanan TMMOB üyeleri buradaki basın açıklamasının ardından vapurla Kadıköy’e geçti.  Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, AKP hükümeti eleştirerek “Bizim sorunumuz çocuklarımızın geleceğini çalanlarla, yeraltı ve yerüstü kaynaklarına el koyanlarla.” Dedi. Ardından Türk Tabibler Odası adına yapılan konuşmada Türkiye’de yaşamların tehlike altında olduğu vurgulandı. TMMOB’un yürüttüğü mücadelenin sadece mühendis hakları için değil insanlık için olduğu ifade edildi.

“ TMMOB’UN YANINDAYIZ”
Eyleme katılarak destek olan Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu, TMMOB'u etkisizleştirmeyi içeren torba yasaya karşı olduğunu belirterek , “Mücadelelerinde TMMOB'un yanındayız” dedi.  Haydarpaşa Garı’nın ranta açılmak istenmesine karşı ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Nuhoğlu’nun konuşması  “Haydarpaşa gardır gar kalacak” sloganları ile karşılandı.
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de TMMOB’un mücadelesini sahiplendiklerini belirtti.

“İL ODACILIĞI STATÜSÜ”
TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı basın açıklamasını okudu. TMMOB’u etkisizleştirmeye yönelik olan yasaya izin vermeyeceklerini söyleyen Soğancı, yasa ile TMMOB’ye bağlı odaların “il odacılığı” statüsüne sokularak dağıtılmaya çalışılacağına işaret etti. Soğancı, “Bütün bu nedenlerle, Ankara’da toplanacak olan TMMOB Olağanüstü Genel Kurulunda buluşmaya, öfkemizi ve direncimizi haykırmaya; örgütsel birliğimizi, mücadele kararlılığımızı pekiştirmeye gidiyoruz” diye konuştu.
TMMOB üyeleri, açıklamanın ardından Ankara’ya yola çıkmak üzere Salı Pazarı’na kadar meşalelerle yürüdü.

ARŞİV