TOKHADER'den Umut Çocuklarına özel bir gün

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Kadıköy Şube Başkanı Arzu Gül, Vakıfbank Umut Çocukları Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerini her yaz olduğu gibi...

17 Ağustos 2011 - 10:43

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Kadıköy Şube Başkanı Arzu Gül, Vakıfbank Umut Çocukları Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerini her yaz olduğu gibi bu yaz da Sapanca Kırkpınar'daki evinde ağırladı.
Öğrencilere evini açarak aile ortamında her türlü sosyal, sportif ve eğlence imkanları yaratarak güzel vakit geçirmelerini sağlayan Arzu Gül, “Önemli olan çocukların aile ortamında 24 saat vakit geçirmeleriydi. Biz de bunu en güzel şekilde gerçekleştirdik. Onları çok seviyoruz… Bu çocukları topluma kazandırmak için bizler, aile birliği ve gönüllü dostlarımızla bir şeyler yapmanın çabası içerisindeyiz. Unutmayalım ki bu çocuklar hepimizin çocukları... İmkanı olan tüm hayırseverleri bu tür etkinlikler de bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIN ‘UMUDU’ BU OKUL...

Kartal'daki Vakıfbank Umut Çocukları Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Yatılı İlköğretim Okulu, 1998'de İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında imzalanan üçlü protokolle eğitim ve öğretime başladı.
Okulda, ailesi ve çevresi tarafından ihmal ve istismar edilmiş, barınma yeri olmayan, sokakta yaşamak ve çalıştırılmak zorunda bırakılmış çocukların ihtiyaçlarını karşılanıyor, eğitim veriliyor ve rehabilitasyon hizmeti sunuluyor.


ARŞİV