Tomurcaklara ‘kompost solucan' eğitimi

Kadıköy Belediyesi'nin çocuklara yönelik çevre projelerinden biri olan “Esencan”'ın uygulamaları devam ediyor.

21 Mart 2014 - 08:46
Kadıköy Belediyesi'nin çocuklara yönelik çevre projelerinden biri olan “Esencan”'ın uygulamaları devam ediyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen “organik atıkların solucanlarla kompostlaştırılması” projesinin pilot uygulamaları kapsamında, seçilen okullara eğitimler veriliyor.
Özgürlük Parkı'ndaki Kadıköy Belediyesi Kompost Eğitim ve Uygulama Birimi'ne gelen öğrenciler, önce organik atıklar, solucanlar ve kompostlaştırma konusunda bilgi alıyorlar.
Proje kapsamında son olarak 4 Mart Salı günü, çok özel bir gruba S.S. Tomurcuk Eğitim Kültür Dayanışma ve İşletme Kooperatifi çocuklarına eğitim verildi.
Kooperatif, zihinsel engelli çocuklara sahip anneler tarafından kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Kalamış Körfez ve Tuzla Lions Kulüpleri koordinasyonunda bir araya gelen Tomurcuklar, Belediyenin Esencan'la Kompost eğitmen grubu tarafından başarılı bir eğitim aldılar.
  
ESENCAN'IN HEDEFLERİ
·       Öğretmen ve öğrencilerde organik atık yönetimi bilincinin oluşması ve kullanılan tekniklerin tanınmasına katkı sağlamak.
·       Organik atıkların geri dönüşümünü öğrencilere uygulamalı olarak göstermek, organik atıkların geri dönüşümünün doğaya,çevreye ve ekonomiye katkısını anlatmak.
·       Öğretmen ve öğrencileri organik atıkların geri dönüşümü ile elde kompostu ev ve okul yeşil alanlarında kullanmaya yöneltmek.

ARŞİV