Toplum avukatından ‘Mücadele Dolu Yıllar'

Dr. Sabiha Alatan Çaycı’nın anı kitabı “Mücadele Dolu Yıllar”, dolu dolu geçen ve öğretilerle dolu bir yaşam öyküsü aslında.

01 Kasım 2012 - 08:29
Aslen avukat olan ama politikaya yönelip Atatürkçü düşünce, çağdaş yaşamı destekleme, kadın hakları ve işçi sınıfının savunucusu olan Dr. Sabiha Alatan Çaycı’nın anı kitabı “Mücadele Dolu Yıllar”, dolu dolu geçen ve öğretilerle dolu bir yaşam öyküsü aslında. Politika sahnesinde olmasına rağmen ‘politik’ olamayan Çaycı’nın üçüncü eseri olan bu kitap, kendisinin aile yaşamına da değinirken aslen siyasi kariyeri, sosyal alandaki başarıları ile dikkat topluyor.
‘İş Hukuku’ dalında doktora yapan S. A. Çaycı, işçi hakları; insan, özellikle de çalışan kadının hakları konularındaki çabalarını açık yüreklilikle paylaştığı kitabında; Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme ile KA-DER-Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği ile MESKA-Meslek Hastalıkları ve İş Kazaları Vakfı’nda üstlendiği üst düzey pozisyonlardaki aktif çalışmaları da anlatılıyor.Son bölümde özellikle kadının iş yaşamında ve siyasette daha aktif rol almasına yönelik kaleme aldığı gazete yazıları, yaptığı televizyon söyleşileri ve konuşmalarından özetler ile okuru bilgilendiren Sabiha Alatan, 70 yıllık birikimlerini kendi nesli ile paylaşırken gençlere de hem bir dönem hakkında bilgi hem de ülkenin ileri gitmesi için sahip olmaları gereken misyon konusunda ipuçları veriyor. Akıcı, doğal ve zaman zaman esprili bir üslupla derlenen özel anılar, 200 sayfaya yakın doyurucu bilgiler, acı-tatlı hatıralarla ve Sabiha Alatan Çaycı’nın albümünden seçtiği özel fotoğraflarıyla da süslü gerçek bir yaşam öyküsü. Yazarın daha önce yayınlanan “Demokrasi İçin Kadın” ve “Politika Bir Oyun Mu?” adlı iki eseri daha var.
 

 


ARŞİV