‘Toplum hizmeti sorumluluk bilincini arttırıyor'

‘Uluslararası Gençlik Ödülü Projesi’ kapsamında toplum gönüllüsü Mert Ege, Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’nde çocuklara ders veriyor.

06 Nisan 2011 - 13:53


Dolmabahçe Rotary Kulübü’nün 2010 yılında yürütmeye başladığı “Uluslararası Gençlik Ödülü Projesi” kapsamında 16 yaşındaki Mert Ege, Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’nde toplum hizmeti görevi yapıyor. Özel İstanbul Alman Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Mert Ege, “Proje çercevesinde toplum hizmeti görevi yapmak istiyordum. Onun için Kadıköy Belediyesi’ne başvurdum. 4 aydır Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’nde, cumartesi günleri saat 9.00 ile 11.00 saatleri arasında çocuklara İngilizce ve Matematik dersleri veriyorum” dedi.

‘PSİKOLOJİK RAHATLAMA SAĞLIYOR’

Çocukların okulda zorluk yaşadıkları derslere de yardımcı olduğuna işaret eden Mert, projenin toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu artırmayı amaçladığının altını çizdi, “Öğrencilerle birlikte olmak, bana sorumluluk bilinci aşılıyor. İletişim gücümü artırıyor. Psikolojik anlamda bir rahatlama da sağlıyor. Çünkü faydalı ve yararlı olduğunuzu düşünüyorsunuz. Proje kapsamında hem öğrenciler hem ben karşılıklı olarak gelişim sağlıyoruz” diye konuştu. Mert Ege, projenin dünyanın birçok ülkesinde uygulandığını, Rotary Kulübü’nün proje kapsamında kurduğu bağlantı doğrultusunda Temmuz ya da Ağustos ayında bir aylığına Amerika’nın Pensilvanya şehrinin Greenville kasabasına gideceğini sözlerine ekledi ve ”Amerika’dan da bir öğrenci bizim ülkemize gelecek. Ben Amerika, bizim ülkemize gelen kişi de bizim ülkemizin tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinecek” dedi.

Seyhan KALKAN VAYİÇ
 


ARŞİV