‘Toprak dede' Kadıköy'deydi….

Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri, TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca'yı ağırladılar.

10 Kasım 2010 - 16:36

Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri, TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca'yı ağırladılar.

 
“Toprak dede” olarak bilinen TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri ile biraraya geldi.
Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri, Türkiye sevdalısı, Atatürk sevdalısı Karaca'yı ağırladılar. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin başında, Karaca salonda bulunan Göztepe Gönüllüleri Etüd Eğitimi öğrencileri ile birlikte tamamen doğaçlama bir ortamda gelişen şarkılar, marşlar eşliğinde Atatürk, Türkiye, vatan ve toprak sevgisini dile getiren bir sunum yaptı. Ardından Hayrettin Karaca, hayat tecrübesini ve yaşamından kesitlerin yer aldığı konuşmasını kalabalık bir izleyici kitlesi ile paylaştı.
Etkinliğin sonunda Göztepe Gönüllüleri Başkanı Nihal Coşkun, Karaca'ya özel olarak kendisi için hazırlatılmış olan Atatürk resimli bir tabak hediye etti.

ZAMAN IŞIĞINDA KADIKÖY

Öte yandan Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri bir de sergiye imza attı. Gönüllüler, tarafından hazırlanan, 120 yıl öncesinden bugüne kadar uzanan bir zaman çizgisinde Kadıköy ve ilçelerinin görsel tarihini sunan “Zaman ışığında Kadıköy” sergisi hazırladı.
Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda Kadıköy Belediyesi Çevre-Koruma Müdürü Şule Yardım tarafından açılan ve 22-28 Ekim tarihleri arasında açık kalan sergi; Cumhuriyet dönemi Kadıköy tarihi açısından bir belgesel niteliğindeydi.
 


ARŞİV