Trafikte gençlik hareketi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün trafikte farkındalığı arttırmak için başlattığı projeye katılanlarda biri de İstanbul Anadolu Lisesi…

21 Nisan 2016 - 14:06
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün trafikte farkındalığı arttırmak için başlattığı projeye katılanlarda biri de İstanbul Anadolu Lisesi…

Kadıköy’ün en eski eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün liselerde başlatmış olduğu “Sizin Fikriniz Sizin Projeniz” adlı yeni projeye katıldı. Trafikte farkındalığı arttırmak için başlatılan bu projeye dört öğrencisiyle birlikte katılan Müzik Öğretmeni Sezen Artıran, bugüne kadar neler yaptıklarını gazetemize anlattı.
Öncelikle okulda toplantılar yaparak çevrelerinde gözlemledikleri trafik sorunlarının bir listesini çıkardıklarını söyleyen Artıran, resim ve müzikle geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor: “İnsanlarda farkındalık yaratmak sorunların çözümü olacaktı. Kendimize Sokrates’i örnek aldık. Gerekirse tek tek insanlara ulaşacağız dedik. Bir yanlışın düzelmesi, sorun dağından ufak ufak gidecek problemler olacaktı.  Trafikte birçok hata yapılmakta, bu sorunlardan bir tanesinin çözümlenmesi çözüme giden yolda ilerlemeye başlamak demek olacaktı. Bu sebeple farkındalık yaratmak amacıyla projemize başladık.”

“TEK YOL BİLİNÇ”
Sezen Artıran, “Mesele sadece trafik sıkışıklığı da değil. Ölümler. Ülkemizde ve şehrimizde büyük kazalar yaşandı ve ne yazık ki yaşanmaya devam ediyor. Tüm bunların önüne geçmenin tek yolu bilinç. Bilinç düzeyi yüksek insanlar kurallara cezadan kaçmak için değil, kendisi ve çevresini korumak için uyarlar. Dünya sıralamasında ölümlü kazalarda ilk sıralarda olan ülkemizin ölümleri azaltmak için bir çaba sarf etmesi gerekiyor. İnsanlara bunu anlatmaya çalıştık. Ve sanat bunun için en uygun yollardan birisiydi. Resim ve müziği kullandık…” dedi.

NELER YAPTILAR?
Müzik Öğretmeni Artıran, proje kapsamında bugüne kadar neler yaptıklarını şöyle özetledi: “Sorunları tespit ederek bunları esprili yoldan anlatmaya çalıştık. Resimler çizdik ve bunların içerisinden uygun gördüğümüz dört resmi seçerek el broşürleri yaptık. Osmanlıspor-Fenerbahçe maçında bu broşürleri dağıttık. Stattan alınan izinler sonrasında stadın içerisinde maçı izlemeye gelen seyircilere broşürleri verdikten sonra futbolculara durumu anlatarak kendileri ile fotoğraflar çektirdik. Okulumuzda sergiler düzenledik. Öğrencilerimize de bu broşürlerden dağıttık, eğitimler verdik. Çünkü onlar da geleceğin şoförleri olacaklardı. Bir tanıtım müziği besteledik, şu anda kayıt aşamasında, bu müziği internetten duyulur hale getireceğiz. Kısa film çekme yönündeki çalışmalarımız da sürüyor.”

ARŞİV