Türk Dünyasının güreşçileri İstanbul'da buluştu

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Uluslararası Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Şöleni bu yıl 8. kez gerçekleştirildi.

31 Mayıs 2012 - 14:39

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Uluslararası Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Şöleni bu yıl 8. kez gerçekleştirildi. 

8. Uluslararası Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni, 19-20 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu’nda yapıldı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 7 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni’ne, Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Dağıstan, Bulgaristan, Makedonya, Ukrayna, Türkiye ve İstanbul Karması’ndan yaklaşık 150 güreşçi katıldı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey yaptığı açıklamada Türk Dünyasından kardeş ülkeleri İstanbul’da biraraya getirip ağırlamaktan gurur duyduklarını kaydederek, “Türk milletinin ata sporu, milli sporumuz güreşte böylesine anlamlı bir organizasyona evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk Dünyasından kardeşlerimizi İstanbul’da en iyi şekilde misafir edeceğiz” dedi.

Turnuvada Cumartesi ve Pazar günü elemeler yapıldı. Pazar günü final müsabakalarından sonra, katılımcı ülkelerin sporcuları, antrenörleri ve yöneticileriyle birlikte, bir Boğaz turu düzenlendi.

Türkiye’nin birinci, İstanbul Karması’nın ikinci, Bulgaristan’ın üçüncü olduğu turnuvada kilolarında birinci olan güreşçiler şöyle:

-42 kilo: Rıdvan Özbey – Türkiye

-46 Kilo: Mikyay Salim – Bulgaristan

-50 kilo: Bazarov Dostanbek Özbekistan

-54 kilo: Sezgin Pişmişoğlu – İstanbul

-58 Kilo: Mansurov Zakir – Özbekistan

-63 Kilo: Volkan Asan – Türkiye

-69 kilo: Mammadov Elçin – Azerbaycan

-76 Kilo: Burak Şahin – İstanbul

-85 Kilo: Mert Yiğit – İstanbul

-100 kilo: Hakkı Aygün – Türkiye

 


ARŞİV