Türk idarecileri 10 Ocak'ta biraradaydı

10 Ocak Türk İdareciler Günü Kadıköy’de düzenlenen törenle kutlandı. Türk İdareciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından organize edilen tören, 10 Ocak Pazartesi günü saat 11:00’de...

12 Ocak 2011 - 09:48

10 Ocak Türk İdareciler Günü Kadıköy’de düzenlenen törenle kutlandı. Türk İdareciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından organize edilen tören, 10 Ocak Pazartesi günü saat 11:00’de Kadıköy Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.
Törene; emekli valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri ve mülki amirler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törene Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari ile Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak da katıldı. Törende Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, idareciliğin önemini ifade eden ve Türk idarecilerini öven sözleri okundu. Türk İdareciler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı emekli Vali Muhittin Keskin Atatürk Anıtı’na Türk İdareciler Derneği çelengini bıraktıktan sonra yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Türk idarecilerine çok önem verdiğini belirterek, idarecilik ile ilgili sözlerini hatırlattı. 40 yıl önce Türk İdareciler Günü’nün kutlanmaya başladığını ve o günden bu güne kadar da kutlandığını anlatan emekli Vali Muhittin Keskin, toplumun idareciyi çok önemsediğini ve değer verdiğini, idareciliğin de yasalar çerçevesinde halkın sorun ve beklentilerine de cevap vermeyi gerektirdiğini söyledi. Tören Kadıköy Belediyesi tarafından Tarihi Şehremaneti Binası’nda düzenlenen ikramla sona erdi. Emekli İstanbul Valilerinden 19. Dönem Çankırı Milletvekilliği ve Milli Savunma Bakanlığı yapan Nevzat Ayaz’ın da katıldığı tören sonunda emekli mülki amirler birbirleriyle sohbet ettiler.
 


ARŞİV